Вилаз на Чикалівський кар'єр: як ГО «Аура добра» реалізовує кошти з виграного гранту

25.08.2023, 13:20 Переглядів: 2 029 Коментарів: 1

 

У рамках програми «Адаптація цивільного населення в умовах війни та у післявоєнний час», ГО «Аура добра» починає реалізовувати ще більше заходів, ніж було до цього

Нещодавно Міжнародна організація з міграції проголосила конкурс на написання грантів, у якому взяла участь та отримала грант Кременчуцька благодійна громадська організація «Аура добра».

Тепер у рамках програми «Адаптація цивільного населення в умовах війни та у післявоєнний час» ГО «Аура добра» починає реалізовувати ще більше заходів, ніж було до цього.

 

– Ми будемо залучати ще більше цивільного населення, до нас ходять переселенці, жінки військових та звичайні люди, які хочуть опанувати тактичну медицину або просто навчитися чомусь новому. Також ми будемо вводити нові програми. Це буде кінотеатр просто неба, різні музикальні та арттерапії, а ще будемо робити різні шоу як у Кременчуці, так і у Кременчуцькому районі, – говорить голова організації Світлана Мірошніченко.

У суботу, 19 серпня, відбулася перша виїзна програма з того часу, як організація виграла грант. Вона відбувалася на Чикалівському кар'єрі. Усі охочі зібралися в одну команду та вирушили на кар'єр. По приїзду одразу почали розкладатися, встановлювати столи та намети, оскільки хтось приїхав на один день, а хтось із ночівлею.

Після того як усі розташувалися, підійшов інструктор Олександр з туристичного клубу «Річкові Мандрівки». Він провів для учасників програми благодійний майстерклас зі скелелазіння, плавання на SUP-дошках та невеликий огляд Чикалівського кар'єру.

 

Далі програма перейшла до арттерапії.

– Ми взяли картини за номерами, тож кожен охочий може сидіти та релаксувати, – говорить Світлана Мірошніченко.

 

Поки частина учасників малювали, інша частина готувала смачну польову кашу. Згодом усі зібралися за одним столом і заряджені енергією та позитивним настроєм обговорювали як минув день та куди поїдуть наступного разу.

 

– Я потрапила до ГО «Аура добра» у березні 2023 року і жодного разу не пошкодувала. На Чикалівському кар'єрі ми вже були навесні - тут була всеукраїнська волонтерська організація з прибирання і ми брали участь у прибиранні. А сьогодні, завдяки ГО «Аура добра», ми тут відпочиваємо. Дуже дякуємо голові організації – Світлані Мірошніченко, – говорить Наталія, переселенка з Харкова.

 

– Я з міста Генічеськ Херсонської області, у нас там досі окупація. Ми прожили пів року в окупації, а потім зрозуміли, що треба щось робити, виїхали та потрапили до Кременчука. Спочатку я пішла до волонтерів плести сітки, там познайомилася з людьми, які відвідують заходи у ГО «Аура добра» і таким чином познайомилася з організаторами та іншими людьми з ГО «Аура добра». У мене були страхи щодо зброї та військових, але завдяки заняттям в організації, я подолала ці страхи, побачила, що я не одна така. Тут багато однодумців, тут я знайшла нових друзів та нові зв'язки, це взагалі нове коло спілкування. І коли ми робимо такі вилазки на природу – це взагалі можливість випробувати себе, ще більш об'єднатися та взагалі отримати позитивні враження, – говорить Наталія.

На завершення чудового дня голова організації розповіла про плани на найближче майбутнє.

– Ми плануємо і далі розвиватися, вигравати проєкти, співпрацювати з міською владою, щоб вони теж почули, що гроші, які виграє «Аура добра» йдуть для населення, – говорить Світлана Мірошніченко.

 

До речі, ГО «Аура добра» проводить тренінги з основ військового вишколу та орієнтування, а також з тактичної медицини. Записатися на тренінги або заходи можна за номером телефона: 0936310586.

Нагадаємо, як весною місцеві журналісти разом з активістами ГО «Аура Добра» допомогли волонтерам Благодійного фонду «Зорі надії» прибрати сміття на території Чикалівського кар’єру.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

194
28 серпня 2023 09:46

 Там очень много змей. Гадюк. "Цывильнэ насэлэння" об этом предупреждают?

 А ещё была статья как бравые ребята порядок наводили в карьере. Весной, если не ошибаюсь. Мусор в мешки они пособирали, молодцы. Да вот только мешки эти полные мусора до сих пор там лежат.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх