Борг 50 млн гривень: міський голова Кременчука пояснив, чому міські підприємства не платять за тепло

23.08.2023, 20:30 Переглядів: 2 520

Тим часом гроші на опалення шкіл до кінця року в бюджеті — є

Сьогодні, 23 серпня, під час брифінгу начальника Полтавської ОВА Дмитра Луніна та міського голови Віталія Малецького після інспекції шкіл Молодіжного, «Кременчуцький ТелеграфЪ» запитав у мера, чому комунальні підприємства та державні установи Кременчука не розраховуються за надані послуги з теплопостачання «Полтаватеплоенерго». Ось що відповів Віталій Малецький:

— Ми не платимо тому, що ми підтримуємо Президента України Володимира Зеленського в частині того, що тариф не мав зростати в Кременчуці після 24 лютого 2022 року. «Полтаватеплоенерго» самовільно підняла для нас тариф для міста, для юридичних осіб, для всіх містян. Ми пішли в суд і зараз у суді встановлюємо справедливість, — сказав він. -Ми не погодилися в частині  того, що завищені ціни для лікувальних закладів. Пішли в суд  і майже його виграли, бо вони зрозуміли свою помилку і в досудовому порядку перерахували для лікарняних закладів на 9,5 млн гривень, зменшивши нарахування. Вони вважали, що наші некомерційні медичні підприємства — це комерційні якісь структури (інші споживачі по класифікації)

За словами мера, після того, як суд визначиться щодо правомірності застосування тарифу — будуть платити. Але по «Полтаватеплоенерго» — принципова позиція: тариф несправедливий, тариф неправомірний.

— Освітні заклади теж не будуть платити за опалення? — запитав «Кременчуцький ТелеграфЪ».
Освітні заклади також подали в суд на «Полтаватеплоенерго» щодо перерахунку тарифу і застосування того тарифу, який діяв станом на 24 лютого.

Таким чином сума боргу підприємств  станом на 1 серпня складає понад 49 млн гривень. Водночас, за словами Малецького, в бюджеті Кременчука кошти на опалення у школах — є.

Ви вчора на нараді казали, що якщо послуга надана, за неї треба платити, — запитали журналісти в Дмитра Луніна.
— Я не відмовляюся від цих слів, але є у нас правова держава і є господарські стосунки між двома суб'єктами господарювання. Є школа,  і є постачальник послуги. Якщо одне незадоволене іншим, вони подають суд і рішенням суду приймається те або інше рішення. Вважаю, що міська влада також може сплатити частково, наприклад, ту суму, з якою вони погоджуються. Але це питання двох органів, що господарюють.

Нагадаємо, 21 серпня під час апаратної наради в ОВА стало відомо, що, виникають деякі питання у розрахунках за тепло по Кременчуку.  Начальник ОВА Дмитро Лунін попросив з’ясувати, що відбувається. 

— Якщо це гостре питання, і Кременчук буде саботувати роботу з забезпечення теплом своїх лікарень, шкіл та садочків — зверніть на це увагу мою. Я планую бути на цьому тижні в Кременчуці — і щоб я з мером на цю тему проговорив. Усі підприємства повинні розраховуватися. Послуга надана — повинні розрахуватися, — сказав він. 

 


Автор: Ольга Мінчук Фото: Кирило Воронцов Відео: Кирило Воронцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх