На виплати ВПО спрямували 5,71 млрд грн, але понад 150 тисяч переселенців позбавили виплат

18.08.2023, 10:01 Переглядів: 1 268

 

Повномасштабне вторгнення змусило майже 5 мільйонів українців залишити свої домівки та переїхати до безпечніших регіонів

Міністерство соціальної політики спрямувало на виплату допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) 5,71 млрд грн. Кошти надійдуть понад 2,5 млн переселенців.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

У міністерстві зазначають, що допомога на проживання для ВПО є одною з найбільших за розміром фінансування державних програм. Цього року на її фінансування в держбюджеті передбачено 57 млрд грн. За даними Мінсоцполітики, станом на 14 серпня в Україні зареєстровано майже 5 млн громадян, які покинули своє місце проживання внаслідок збройної агресії росії проти України.

З 1-го серпня 2023 року допомога переселенцям автоматично продовжилася до кінця січня 2024 року. Водночас виплати були припинені для тих громадян, які понад місяць перебували за кордоном. У Держприкордонслужбі повідомляють, що йдеться про понад 109 тисяч отримувачів допомоги.

У Міністерстві зазначають, що в липні була прийнята постанова уряду, яка спрямована на те, щоб забезпечити підтримку державою найбільш незахищених громадян та родин, які перебувають у скруті та потребують таких виплат.

При цьому виплати були припинені громадянам, які знаходилися тривалий період за кордоном: мінімум місяць станом до 15 липня і не повернулися в Україну на 1 серпня 2023 року.

Окрім цього, запровадження нових правил і верифікація, проведена Міністерством фінансів, дозволила припинити виплати ще кільком категоріям громадян:

  • по яких вже зареєстровано факт смерті - близько 9,5 тисяч;
  • особам, які отримували виплати в кількох громадах - майже 9,8 тисяч;
  • особам, які отримували допомогу як ВПО, перемістились з регіонів, в яких вже не ведуться активні бойові дії та не є окупованими РФ, а житло є неушкодженим - понад 25,6 тисяч.

Міністерство також нагадує, що нещодавно прийнятою постановою уряду було запроваджено два виплатних періоди (15 та 28 числа кожного місяця) замість трьох, як це було раніше.

Читайте також:

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх