За ремонт туалетів у кременчуцькій поліклініці переплатили більше 120 тисяч гривень

14.08.2023, 21:00 Переглядів: 1 420

Через те, що вчасно не розрахувалися із підрядником, ці витрати лягли на міський бюджет

Зі стабфонду Кременчуцької громади виділили 438,5 тис. гривень для погашення заборгованості Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 (ЦПМСД № 1) (кошти перерахують департаменту охорони здоров’я) на виконання постанови Східного апеляційного суду від 5 червня 2023 року (справа № 917/193/23).

Мова йде про погашення заборгованості перед світловодським ТОВ «Інженерно-будівельна фірма «Престижсервіс» (позивач), яке ще у 2021 році на замовлення ЦПМСД № 1 (відповідач) завершила ремонт санвузлів у дитячій поліклініці на вул. Маслова, але гроші так і не отримало. 

У постанові Господарського суду Полтави від 12 квітня 2023 року за позовом ТОВ «Інженерно-будівельна фірма «Престижсервіс» сказано, що відповідно до укладеного сторонами договору світловодська фірма-підрядник зобов’язалася  виконати роботи з ремонту санвузлів, а ЦПМСД № 1 — оплатити роботи на умовах укладеного договору.

Однак замовник послуг не сплатив узгоджену вартість робіт в обумовлений сторонами строк, тому попросив суд стягнути 317,9 тис. гривень  та додаткові нарахування за порушення грошових зобов'язань у вигляді річних та інфляційних нарахувань у примусовому порядку. Саме ця сума — 317,9 тис. гривень — фігурує в договорі

У суді відповідач не заперечував факт наявності заборгованості. Але просив суд відмовити у позові в частині накладення штрафних санкцій, які «є суттєвим тягарем для підприємства, що забезпечує первинну медичну допомогу, а витрати на правничу допомогу взагалі є завищеними та необґрунтованими».

Проте суд повністю задовольнив позов підрядника та постановив стягнути на користь ТОВ «Інженерно-будівельна фірма «Престижсервіс» 317,97 тис. гривень основної заборгованості, 9,53 тис. гривень — 3% річних, 84,5 тис. гривень — інфляційних витрат, 6,45 тис. гривень — судового збору та 20 тис. гривень — витрат на професійну правничу допомогу.

Таким чином ремонт туалетів у дитячій поліклініці обійшовся бюджету Кременчука не 317,9 тис. гривень, а 438,5 тис. гривень — на 120,3 тис. гривень більше.

Зазначимо, що у травні 2023 року депутати Кременчуцької міської ради погодили виділення ЦПМСД № 1 460 тис. гривень на погашення цієї заборгованості — і зміни внесли в  Програму розвитку  медзакладу на 2023-2025 роки. У пояснювальній записці до документу було вказано, що у листопаді 2021 року департамент охорони здоров’я подавав заявку на фінансування, але її не профінансували через невиконання планових показників дохідної частини місцевого бюджету.

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: колаж - Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх