Кішка Тріша вижила при обстрілі «Амстора»

27.06.2023, 07:02 Переглядів: 8 082

 

Зараз врятовані після обстрілу ТЦ пухнаста Тріша і кошеня Шустрик, яке вже підросло і стало справжнім котом, живуть у притулку, створеному громадською організацією «Кохані безхатченки»

Крім Тріші та Шустрика тут ще близько 220 котів й кішок, серед яких багато інвалідів. Також у притулку 48 котів-переселенців. Вони приїхали з різних міст, де йдуть бойові дії.

Усі тварини живуть у комфортних умовах, які їм створює Тетяна Кирпич, голова ГО. Вона і розповіла щасливу історію врятування котів.

 

— Це був страшний день 27 червня 2022 року. Російська ракета влучила в торгівельний центр «Амстор», де було дуже багато робітників і відвідувачів. В одну мить усе місто охопило горе. На жаль, багато людей загинуло. Також постраждали тварини.

Коли я приїхала до зруйнованого «Амстору», це було на четвертий день після трагедії, завали вже розбирали. Раптом я почула, що люди кричать: «Вижила кішка!». З’ясувалося, що вона жила біля «Амстору» і її годували працівники кафе, розташованого в ТЦ.

Те, що кішка не загинула, було справжнім дивом. Повністю обгорілу, її знайшли рятівники.

Присутній на площі біля ТЦ, мер Кременчука Віталій Малецький звернувся до волонтерів з проханням забрати постраждалу тварину до притулку.

— Я одразу відгукнулася. Але за всіма ознаками було зрозуміло, що кішка кормить кошенят — у неї було багато молока. Цю думку підтвердили й працівники кафе, які годували кішку. Всі вони були впевнені у тому, що крихітки загинули — згоріли у вогні, тому що епіцентр вибуху прийшовся як раз у місце розташування її домівки. Яким дивом кішка врятувалася, залишається загадкою, — розповіла жінка.

 

В той день Трішу Тетяна не забрала — треба було знайти кошенят. Охорона кормила тваринку і слідкувала за її пересуванням, і через кілька днів пухнаста красуня прийшла разом з одним кошенятком. Спочатку налякані, худі, обгорілі, вони боялися людей, були дикими, але з часом при гарному догляді стали дуже красивими, лагідними та доброзичливими.

— Уже рік вони живуть у мене в притулку. Я багато разів шукала для Шустрика нову родину, але досі ніхто не відгукнувся. Але я сподіваюся, що і для Тріші, і для Шустрика ми знайдемо нових люблячих хазяїв. Ці тваринки, які врятувалися від російської ракети, принесуть щастя людям, у яких будуть жити, — підкреслила жінка.

Якщо хтось хоче отримати вірних друзів, дзвоніть 0960978776, Тетяна.

Автор: Мирослава УКРАЇНСЬКА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Амстор:

27 липня російські війська обстріляли ТЦ «Амстор». Внаслідок обстрілу загинула 21 особа, ще одна жінка вважається безвісти зниклою. Близько сотні кременчужан звернулися до лікарні за медичною допомогою.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх