«ФСБ цікавилося, що це за явище «Азов»: Кременчук попрощався з військовим Ігорем Холодняком, який загинув в Оленівці

26.06.2023, 12:32 Переглядів: 4 290

  Військовий загинув під час теракту російськими військами в Оленівці

Сьогодні, 26 червня, у Кременчуці провели в останню путь захисника України Ігоря Холодняка, який загинув під час теракту в Оленівці. Прощання відбулося у Палаці культури. Віддати шану військовому прийшли рідні, близькі, представники міської влади та побратими. Біля домовини у формі корабля з символом Ідея нації, огорнутої синьо-жовтим стягом України, схилилися рідні Ігоря. 

 

Ігор Анатолійович Холодняк народився 8 грудня 1975 року у Кременчуці. Після закінчення 30 школи вступив до ПТУ №16. Працював у міліції, згодом у поліції. З початку російсько-української війни 2015 року вступив до лав «Азову».  Військовий з позивним «Батя» був штаб-сержантом командиром відділення слюсаро-механічних робіт і поточного ремонту агрегатів ремонтного взводу бронетанкової техніки ремонтної роти окремого загону спецпризначення «Азов». Ігор був захисником «Азовсталі», який до останнього дня тримали оборону Маріуполя. На фото його остання світлина з «Азовсталі», яку він надіслав рідним.

Захисник України загинув у ніч на 29 липня 2022 року під час теракту у колонії в Оленівці, де росіяни утримували українських військовополонених. Його прізвище було серед тих, які виклала російська сторона після теракту. 

 

До холу Міського палацу культури, де стояла домовина у вигляді корабля, заходили знайомі та побратими Ігоря Холодняка. Присутні покладали квіти до труни та рукою доторкалися домовини, яка була огорнути у синьо-жовтий стяг.

Друзі дитинства, яка жили з ним в одному домі розповіли, що грали разом у футбол та разом проводили час.

- Разом грали у футбол в одній команді. На турнірі Шкіряний м'яч у студентські кроки У нього був хороший удар з правої ноги.

Він всім допомагав... Маємо лише гарні спогади. Ми знали, що він пішов на війну, сказав, що буде захищати. Коли приїжджав, то розповідав, що це його борг захищати Батьківщину. Якщо не він, то хто? - розповіли друзі Володимир та Павло.

Військовий Ігор Холодняк мав позивний «Батя». Попри свій вік він став другом та наставником для інших. Штаб-сержант бригади Нацгвардії «Азов» Едуард Юрченко зауважив, що попри свій молодий вік до Ігоря прислухалися, як до старшого товариша:

Він був авторитетною людиною, тому мав такий позивний «Батя». У давнину, за доби Київської русі, коли дружинник приєднувався, наприклад, до війська, він казав: «Я старшому готовий бути за сина, ровесникам своїм за брата, молодшим за батька». І це повно передає сутність його стосунків з товаришами. Людина безумовно користувалася великим авторитетом, завжди міг допомогти, був професіоналом своєї справи, хороший товариш. Сам позивний дуже багато про нього каже. Він з одного боку людиною молодою та енергійною, а з іншого — до нього часто прислуховувалися, як до старшого товариша.

Ігор пройшов чи не найтяжче – пекло Маріуполя в Азовсталі. І, на жаль, був підло вбитим у полоні під час трагедії в Оленівці.

- На Азовсталі Ігор був у танково-ремонтному підрозділі. «Батя» завжди допомагав і був тим, хто міг підняти дух у військових, щоб вони спали - не спали, їли - не їли, але техніка має бути відремонтованою.

Ми вийшли з «Азовсталі», і те, що було в Оленівці, складно описати. Але скажу, що Ігор також тримався гідно, як і усі. До Азовців росіяни ставилися з особливою пересторогою, неначе вивідуючи, чим ми особливі.  Цього дня мене забрали на Донецьке СІЗО, а у той час усі відчули, що підходять строки обміну та у таборів була навіть піднесена атмосфера. Уже і був підготований для цього барак 200. Але там нас чекала пастка, - розповів начальник штабу зенітного дивізіону на «Азовсталі», майор Віктор Музика.

Схилившись на коліно, кременчужани утворили живий коридор та віддали шану загиблому захиснику України. Панахиду відслужили у Свято-Миколаївському соборі. Поховали військового на Алеї Слави Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх