5 доріг місцевого значення на Полтавщині стануть державними

23.05.2023, 08:32 Переглядів: 2 723

 

Цього року проводять першочергові аварійні роботи з ліквідації ямковості покриття переважно на автомобільних дорогах 1-2 рівнів

Наразі відбувається процедура приймання-передачі 5 доріг зі сфери управління Агентства місцевих доріг у Полтавській області на баланс Служби відновлення та розвитку інфраструктури.

5 автошляхам нададуть статус доріг державного значення: 

  • Гадяч – Опішня,
  • Гадяч – Миргород,
  • Вирішальне – Залізняки – Комишня,
  • Диканька – Решетилівка,
  • Зіньків – /Т-17-05/ – межа області
 — Попри прийняття вищезазначених автомобільних доріг на баланс Служби, для виконання робіт із ремонту дорожнього покриття та експлуатаційного утримання необхідно збільшити ліміт фінансування з урахуванням потреби виконання попередньо узгодженого комплексу робіт. Підготувати тендерну документацію на закупівлю робіт з експлуатаційного утримання, проведення тендеру на закупівлю,  — розповів Анатолій Мягкохліб, начальника Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Полтавській області. 

Цього року проводять першочергові аварійні роботи з ліквідації ямковості покриття переважно на автомобільних дорогах 1-2 рівнів. Ліквідовують деформації дорожнього покриття на автомобільних дорогах:

  • М-03 Київ – Харків – Довжанський,
  • М-22 Полтава – Олександрія,
  • Р-11 Полтава – Красноград,
  • Р-42 Лубни – Миргород – Опішня-/Н-12/,
  • Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин,
  • Т-17-16 Хорол – Семенівка – Кременчук (через с. Бочки).

Нині ямковість дорожнього покриття на автомобільній дорозі  М-03 Київ – Харків – Довжанський ліквідована.

План фінансування робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Полтавської області на 2023 рік становить понад 227 млн грн. Залишок плану з урахуванням фактично виконаних у поточному році робіт становить понад 76 млн грн.

Цього року також проводять ремонтні роботи на 5 штучних спорудах із метою недопущення їхнього остаточного руйнування та можливості забезпечення проїзду.

Деформаційні шви й систему водовідведення налагоджують на мосту через р. Удай на автодорозі Р-60 Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин та шляхопроводі на дорозі М-03 Київ – Харків – Довжанський.

Планується виконати аварійний ремонт покриття на підходах та мосту дороги М-22 Полтава – Олександрія, а також на двох шляхопроводах дороги М-22 Полтава – Олександрія.

З метою збільшення обсягів робіт пропорційно рівню фінансування Служба готова виступити замовником робіт на автомобільних дорогах загального користування державного значення на умовах співфінансування з місцевими територіальними громадами.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: фото ілюстративне
Теги: дорога
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх