Допомогти бізнесу: у Полтавській облраді відбувся круглий стіл із найбільшими платниками податків області

8.05.2023, 07:07 Переглядів: 2 094 Новини компаній

 

З поміж підприємств кременчуцького району участь у зустрічі брали лише представники компанії Ferrexpo

4 травня у Полтавській обласній раді провели круглий стіл з представниками бізнесу та державних підприємств, які сплачують найбільше податків до місцевих та обласного бюджетів. Під час зустрічі обговорили проблемні питання, що виникають під час дії воєнного стану. Про це повідомляють «Новини Полтавщини».

У засіданні взяли участь голова обласної ради Олександр Біленький, його заступники, депутати обласної ради та представники 7 найбільших бюджетоутворюючих підприємств області. 

З поміж підприємств кременчуцького району участь у зустрічі брали лише представники компанії Ferrexpo, а саме ПрАТ «Полтавський ГЗК» та ТОВ «Єристівський ГЗК», які є головними бюджетоутворюючими підприємствами району і забезпечують до 30% обласного бюджету. За 2021-2022 ці підприємства сплатили майже 15 мільярдів гривень до бюджетів України різних рівнів як податки.

На початку обговорення голова обласної ради запевнив, що депутатський корпус готовий дослухатися до проблем підприємств.  

Найбільші підприємства, які раніше забезпечували роботою тисячі наших жителів, сплачували найбільше коштів до місцевих бюджетів, нині мають значні труднощі. У межах нашої компетенції готові допомагати бізнесу й поліпшувати економічний потенціал області. Ми разом допомагаємо ЗСУ і віримо в Перемогу, наголосив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.  

Серед основних проблем представники підприємств назвали труднощі зі збутом продукції, обслуговуванням іноземних виробничих потужностей, а також недоліки в чинному законодавстві тощо. 

У порівнянні з 2021 роком, ціни на нашу продукцію впали на 80% це загальна тенденція по ринку. Але ми працюємо. Наразі ми працюємо на 25% у порівнянні з довоєнним часом, зазначив голова правління ПрАТ «Полтавський ГЗК» Віктор Лотоус.

 

Керівник зауважив, що попри труднощі підприємства Ferrexpo продовжують підтримувати економіку Кременчуцького району і Полтавщини, виплачувати заробітні плати та допомагати Україні. У нещодавньому інтервʼю для видання Forbes Віктор Лотоус зазначив, що компанія Ferrexpo з моменту повномасштабного вторгнення реалізувала понад 70 гуманітарних проєктів на суму майже 1 мільярд гривень. Наразі ж гірничо-збагачувальні комбінати зосереджені на імплементації програми підтримки ветеранів та ветеранок війни.

— Майже 700 працівників компанії Ferrexpo нині служать у ЗСУ. Ми почали пропонувати їм лікування та реабілітацію, як тільки з’явилася потреба. Цьогоріч у квітні ми розширили дію програми підтримки ветеранів, для цього виділено 39 мільйонів гривень. Демобілізований працівник компанії проходить психологічну реабілітацію, як і його родина, щоб разом адаптуватися до життя в нових реаліях, — заявив Віктор Лотоус.

Перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко наголосив, що такі зустрічі потрібно продовжувати не лише з представниками підприємств, які є бюджетоутворюючими.  

За результатами зустрічі будуть сформовані проблемні питання. Чиновники спільно з депутатським корпусом намагатимуться вирішити їх. Крім того, в обласній раді планують провести й низку зустрічей з представниками підприємств окремих галузей. 


Автор: Аліса Котова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх