Глибина, вічність і круасани: що новенького кременчужанам почитати на вихідних

22.04.2023, 12:00 Переглядів: 2 173

 

Спеціально для читачів «Телеграфа» бібліотекар відділу абонемента філії №2 Кременчуцької міської публічної бібліотеки Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку книжкових новинок

 

«Львів. Париж. Круасани»

Героїні та герої історій цієї збірки долають тисячі кілометрів у пошуках місць, де можна почуватися щасливими. Оповиті флером казки міста розповідають про історії кохання, розлук, надії, прощань та зустрічей, щему ностальгії і любові до свого, українського. Історії людських доль, свідками яких стали затишні вулички та старовинні алеї. Герої цих оповідок знають: куди б не закинула їх доля, як би далеко не опинилися вони від дому – радіти життю можна будь-де. І бути щасливим, попри все.

Юрій Даценко «Життя вічне»

1921 рік. Проскурівський лікар Яків Ровнєр за примхою долі перебирається до невеликого села Сутківці. Утім загадки знаходять його навіть тут. До цього ж села незабаром до села прибуває столичний комісар, якого дуже цікавлять руїни місцевого замку. Кажуть, що під ним існує підземний хід, от комісар і влаштовує масштабні розкопки. І все недарма: під руїнами справді щось є. Але звідки це відомо комісарові? Яків Ровнєр не може повірити у звичайний збіг. Усе це якось стосується колишнього власника села Тадеуша Грабянки, про якого кажуть, начебто він володів скарбом. Яків починає власне розслідування. І що глибше він копатиме в древню історію роду Грабянок, то небезпечнішою виявиться правда.

 
 

Ірина Цілик «Глибина різкості»

У принципі, майже кожна жінка це може: вийти заміж – і почати розкопувати історії з життя попередніх поколінь свого роду, народити дитину – і почати інтенсивно пригадувати власне дитинство, провести чоловіка на війну – і почати проводити паралелі з давно відгримілими війнами. Але далеко не всі з такою любов’ю й рішучістю можуть це висловити. Тим більше не можуть висловити в віршах. А Ірина Цілик – може.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх