За день-два ситуація із підтопленням стабілізується, – ДСНС

14.04.2023, 12:14 Переглядів: 2 320

 

Ситуація повністю контрольована, на Кам’янському водосховищі скидають воду

Ситуація із підтопленням окремих районів Кременчука повністю контрольована, і за день-два вона повинна стабілізуватися. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» повідомив начальник Кременчуцького районного управління ДСНС Олексій Стеценко.

За словами Олексія Стеценка, в цілому нічого надзвичайного не відбувається. Проте є певні моменти, через які така ситуація склалася. 

Наразі окрім звичайного весняного паводка до нас підходить «чужа вода» - у Республіці Білорусь, у Гомелі, прорвало дамбу - там роблять аварійний скид води, яка йде Дніпром.

- Така ж ситуація на Київщині, на Канівському, на Кам’янському водосховищах. Кам’янське водосховище потроху скидає воду, - сказав Олексій Стеценко. - За день-два ситуація стабілізується.

Начальник Кременчуцького райуправління ДСНС закликав громадян не панікувати, а у разі підтоплень будинків телефонувати 101, рятувальники одразу виїдуть на допомогу.

Нагадаємо, днями у Кременчуці зафіксували найбільший паводок за останні 7 років: на Кременчуцькій ГЕС вперше з 1974 року відкрили третю створку. Рівень води у Кременчуцькому водосховищі у верхній частині - 81,3 метри, у нижній – 66,44 метри над рівнем моря. Втім, допустима норма у нижній частині – 67 метрів, тож до критичного рівня ще 56 сантиметрів.

На фото - паводок у районі Кривушів

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх