Діти Кременчука йдуть на рекорд України: представили дві частини вириванки

3.04.2023, 11:01 Переглядів: 1 394

 На двох частинах зображені українські традиційні символи в поєднанні з дитячою творчістю. Попереду роботи над створенням ще однієї частини

У читальній залі бібліотеки Кременчука (вулиця Соборна, 9/16) презентували виставку вириванок «Живи та квітни, моя Україно!». Роботи підготували вихованці гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво» Кременчуцького міського центру позашкільної освіти «Академія майбутнього» під керівництвом Дмитра Короля.

Відвідувачі можуть ознайомитися з двома вириванками української тематики з образами птахів, тварин та степових квітів. Також представили 20 творчих робіт молодих талановитих вихованців.

 

Вириванка — особлива техніка витинанки, в якій не використовують ножиці, а візерунок виконується за допомогою відщипування шматочків паперу руками. Раніше витинанка була обов’язковою частиною будь-якого свята українців, не втратила вона актуальності й зараз.

Розмір вириванок «Живи та квітни, моя Україно!» - 200х300 см. Наразі діти разом із керівником гуртка Дмитром Королем працюють над третьою частиною майбутнього рекорду України.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх