Глибина, вічне життя і круасани: що новенького кременчужанам почитати на вихідних

1.04.2023, 09:09 Переглядів: 896

 

Спеціально для читачів «Телеграфа» бібліотекар відділу абонемента філії №2 Кременчуцької міської публічної бібліотеки Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку книжкових новинок

 

«Львів. Париж. Круасани»

Героїні та герої історій цієї збірки долають тисячі кілометрів у пошуках місць, де можна почуватися щасливими. Оповиті флером казки міста розповідають про історії кохання, розлук, надії, прощань та зустрічей, щему ностальгії і любові до свого, українського. Історії людських доль, свідками яких стали затишні вулички та старовинні алеї. Герої цих оповідок знають: куди б не закинула їх доля, як би далеко не опинилися вони від дому – радіти життю можна будь-де. І бути щасливим, попри все.

Юрій Даценко «Життя вічне»

1921 рік. Проскурівський лікар Яків Ровнєр за примхою долі перебирається до невеликого села Сутківці. Утім загадки знаходять його навіть тут. До села незабаром прибуває столичний комісар, якого дуже цікавлять руїни місцевого замку. Кажуть, що під ним існує підземний хід, от комісар і влаштовує масштабні розкопки. І все недарма: під руїнами справді щось є. Але звідки це відомо комісарові? Яків Ровнєр не може повірити у звичайний збіг. Усе це якось стосується колишнього власника села Тадеуша Грабянки, про якого кажуть, начебто він володів скарбом. Яків починає власне розслідування. І що глибше він копатиме в древню історію роду Грабянок, то небезпечнішою виявиться правда.

 
 

Ірина Цілик «Глибина різкості»

У принципі, майже кожна жінка це може: вийти заміж – і почати розкопувати історії з життя попередніх поколінь свого роду, народити дитину – і почати інтенсивно пригадувати власне дитинство, провести чоловіка на війну – і почати проводити паралелі з давно відгримілими війнами. Але далеко не всі з такою любов’ю й рішучістю можуть це висловити. Тим більше не можуть висловити в віршах. А Ірина Цілик – може.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх