На щиті з Бахмута повертається військовий командир Антон Заєць (уточнено)

22.03.2023, 11:11 Переглядів: 4 504

  

Вічна пам'ять та шана Герою 

18 березня на російсько-українській війні загинув військовий Антон Заєць з позивним «Чехов». Антон став на захист з 2014 року. У складі 17 батальйону 57 бригади близько 1,5 роки боронив незалежність в районі Горлівки. 

Ще тоді на військового покладали надії майбутнього українського командування: амбітний, цілеспрямований, швидко вчиться різним технічним ноу-хау. У його підрозділі трималася дисципліна й вони одними з перших у бригаді застосовували безпілотники. 

У 26 років Антон Заєць (на псевдо «Чехов»), будучи командиром 1 роти 17 батальйону, разом із побратимами взяв надважливу висоту в районі Зайцевого. «Чехов» під селищем Жованка допоміг вогневою підтримкою, коли 23 лютого 2016 року 17 батальйон за десять восьму вечора розпочав бій за висоту з лівого флангу батальйону, плавно переносячи його на правий. У цю ніч наші хлопці взяли трофеї та опорний пункт на висоті. За це Антона нагородили орденом Богдана Хмельницького III ступеня. 

Після демобілізації Антон Заєць разом з дружиною проживав у Києві. Але з початком повномасштабного вторгнення росії Антон Заєць знов зброю до рук, щоб захистити Україну. Він боронив Донеччину, Херсонську область, а влітку повернувся на напрямок Бахмут-Лисичанськ. Заступник комбата 34 батальйону загинув 18 березня. 

Доповнено

Брат Антона Сергій Заєць повідомив "Телеграфу", що Антон Заєць родом зі Знам'янки Кіровоградської області. Прощання відбудеться у понеділок, 27 березня, у Києві. 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: архів Телеграф та Антон Заєць Джерело відео: Тарас Деркач
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх