Кременчук вперше провів боксерський турнір пам'яті Олександра Гайдая

21.02.2023, 09:29 Переглядів: 1 413

 Поєдинки пройшли під гул сирен у підвальному приміщенні

17 лютого у Кременчуці вперше відбувся турнір з боксу пам'яті Залуженого тренера України Олександра Гайдая. Поєдинки пройшли на базі школи олімпійського резерву (СДЮШОР). Участь у змаганнях взяли близько 50 спортсменів з Полтавської, Кіровоградської та Миколаївської областей. На турнір завітали почесні гості серед яких чемпіони з боксу, ветерани та майстри спорту.

— На цей турнір ми запросили наших друзів, спортсменів та тренерів, які неодноразово приїжджають до нас, а саме з Горішніх Плавнів, Світловодська, Олександрії, Глобине, Южноукраїнська Миколаївської області та клуби нашого міста. У цьому турнір вони перш за все отримають боксерський досвід та спілкування між спортсменами та шанувальниками боксу, — розповів директор СДЮШОР з боксу, Заслужений тренер України Олег Гончар.

Дружина Олександра Гайдая Віра поділилася спогадами, як її чоловік жив боксом, й більшість часу проводив у боксерських залах та на змаганнях. Вона пригадала. Як разом з чоловіком та юними спортсменами їздили на змагання:

— Справа Олександра Степановича вона продовжується... Хочу подякувати організаторам турніру. Ми будемо завжди його пам'ятати.

Як зауважив керівник Управління молоді та спорту Олег Медведенко, пам'ять про людину жива — поки ми про неї пам'ятаємо.

  

Олександр Степанович Гайдай — заслужений тренер України з боксу. Народився 18 серпня 1948 року у с. Стара Білецьківка Кременчуцького району. У 1975 році закінчив Кіровоградський педагогічний інститут.

Олександр Степанович кандидат в майстри спорту СРСР, був неодноразовим чемпіоном Полтавської та Кіровоградської областей, чемпіоном та призером всесоюзних змагань.

З 1983 до 1990 рр. Олександр Степанович разом з Богданом Івановичем Гончаром створили та побудували «Шкіряну рукавичку» за адресою просп. Свободи, 16.

У 1990 році відкрили боксерський клуб «Ринг», який з 2005 року став філією СДЮШОР. Це зал у якому ми зараз проводимо змагання.

Вже у 1993 році Олександр Степанович у приміщенні Міського палацу культури очолив школи олімпійського резерву з боксу. На базі СДЮШОР з боксу провели два чемпіонати України, а також неодноразово проводили навчально-тренувальні збори національної збірної команди.

Завдяки плідній праці тренерського складу та Олександра Степановича підготували: двох Заслужених майстрів спорту, 6 майстрів спорту міжнародного класу та понад 30 боксерів майстрів спорту СРСР та України.

До останнього Олександр Степанович працює у СДЮШОР з боксу, готував боксерів до змагань високого рівня, був наставником та вчителем для багатьох боксерів та тренерів.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: СДЮШОР
Теги: бокс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх