На Полтавщині заборонили вилов щуки: що загрожує порушникам

16.02.2023, 18:03 Переглядів: 1 847

 

Заборона діятиме до 31 березня

3 15 лютого, відповідно до нових Правил любительського і спортивного рибальства, у водоймах Полтавської області встановлюється заборона на вилов щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.

Про це «Кременчуцькому Телеграфу» повідомила Юлія Бондарь, начальниця відділу іхтіології, регулювання рибальства та меліорації Полтавського рибоохоронного патруля.

За її словами, ця заборона в Україні вводиться вперше. Адже щука одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C.

— З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності. Адже безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри, — розповіла Юлія Бондарь.

За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за екземпляр щуки становить 3 468 грн.

Раніше ми писали, що з 1 листопада на Полтавщині заборонено ловити рибу на зимувальних ямах.

Нагадуємо, що з 01 грудня 2022 року по 30 червня 2023 року заборонений лов річкових раків у рибогосподарських водних об'єктах в районах діяльності (контролю) Полтавського рибоохоронного патруля у період.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх