Офіційна позиція «Полтавського ГЗК» щодо заяви СБУ та БЕБ про вручення підозри одному з топменеджерів підприємства

2.02.2023, 21:01 Переглядів: 1 976

 

На цей час не існує жодних узгоджених податкових зобов’язань, які не сплатило підприємство

Сьогодні на офіційних сторінках Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки вийшли публікації про те, що одному з топменеджерів ПрАТ «Полтавський ГЗК» вручено підозру в тому, що він нібито вносив неправдиві відомості в офіційні документи підприємства, зокрема, щодо нарахування плати за користування надрами родовища залізних руд, що призвело до ухилення від сплати до держбюджету рентних платежів за користування надрами родовища залізних руд на суму близько 2 млрд гривень.

Керівництво ПрАТ «Полтавський ГЗК» повідомляє, що станом на 2 лютого 2023 року жодному топменеджеру компанії не було вручено повідомлення про підозру відповідно до чинного законодавства України. Ми стверджуємо, що звинувачення, висунуті слідчими органами, не відповідають дійсності.

На цей час не існує жодних узгоджених податкових зобов’язань, які не сплатило підприємство. ПрАТ «Полтавський ГЗК» розраховує та сплачує податок на ренту відповідно до чинного законодавства та судової практики, а також в аналогічний спосіб, як це здійснюють інші гірничодобувні компанії. Відтак, його посадові особи не можуть бути притягнуті до відповідальності за нібито ухилення від їх сплати за ст. 212 Кримінального кодексу України.

На початку 2022 року завершилась податкова перевірка ПрАТ «Полтавський ГЗК» за період з 1.04.2017 по 30.06.2021. Державною податковою службою було складено акт щодо можливих порушень сплати ренти. Підприємство надало свої пояснення та заперечення. Після цього податковий орган не вчинив жодних податкових повідомлень-рішень щодо ренти стосовно ПрАТ «Полтавський ГЗК», з чого ми вбачаємо відсутність претензії до підприємства зі сторони податкових органів.

За останні місяці ПрАТ «Полтавський ГЗК» зазнало серії обшуків та інших слідчих дій зі сторони правоохоронних органів. Компанія відкрито співпрацює зі слідчими органами й на їх вимогу добровільно були передані всі документи згідно з запитом. Спірні питання підприємство готове розглядати у судовому порядку в рамках чинного законодавства.

Хочемо зазначити, що дії СБУ і БЕБ та їхнє некоректне інформаційне висвітлення державними органами ми вважаємо такими, що шкодять діяльності ПрАТ «Полтавський ГЗК», економіці регіону та держави й негативно впливають на інвестиційну привабливість України. Крім того, від неправомірного тиску державних органів на підприємство страждають працівники та жителі громади, у якій працює комбінат.

ПрАТ «Полтавський ГЗК» є законослухняним суб’єктом господарської діяльності й завжди провадило свою діяльність суворо дотримуючись законодавства України.

Автор: на правах реклами
Теги: Ferrexpo
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх