У Кременчуцькій бібліотеці презентували книгу «Історія бібліотечної справи Кременчука»

30.01.2023, 20:00 Переглядів: 2 382

  

Книга, над якою працювали 5 років

У Кременчуцькій бібліотеці відбулася презентація книги «Історія бібліотечної справи Кременчука», над якою працювали 5 років.

  

— На святкуванні 45-річчя від дня заснування двох систем централізованих бібліотек для дітей та дорослих у мене виникла ідея. Оскільки наша центральна бібліотека була методичною для 125 бібліотек інших міст, постало питання: де ж ті інші 125 бібліотек. Тоді я вирішила, що потрібно написати не тільки про себе, а ще й про наших колег. Багато директорів, які зараз присутні у залі вийшли з цієї бібліотеки, вони працювали тут, а потім знайшли себе в інших бібліотеках і у нас склалася така книга, — розповіла директор Кременчуцької міської публічної бібліотеки Тетяна Майдак.

  
Книга складається із декількох розділів. А саме про бібліотеки які працювали до відкриття, як саме з'явилася ідея відкрити Кременчуцьку міську публічну бібліотеку, як її відкривали знають всі, але є «багато білих плям», де було невідомо як відбувалася робота бібліотеки. Тому спочатку писалося зі слів людей, але під час великого карантину були відкриті джерела, цифровані місцеві газети 20-х, 30-х і 40-х років, з них бралася основна інформація, а потім звернулися до бібліотек міста, Кременчуцького університету, медичного коледжу та педагогічного училища. Дуже багато людей відгукнулося на прохання і надали дуже цікавий та гарний матеріал. Після чого три роки складався матеріал, писався по одному реченню, по два слова, шукалися якісь спогади та фото.

  

— Але, дякувати Богу, в нас є інтернет, і можна щось знайти. Дуже велика вдячність усім, хто допоміг у цій великій праці, нашим колегам із Харкова, Дніпра, Одеси, Києва, особлива подяка полтавчанам, які надсилали все по нашому проханню і взагалі писати історію дуже важко, тому що немає спогадів, немає вже багато людей, які працювали, але сталося як сталося — книга є. Дуже гарно те, що були люди, які почали це все писати. Все починалося з чотирьох сторінок і виросло у велику історію, вони її писали, ми пишемо і будемо далі продовжувати писати, але вже нову історію, нової бібліотеки тому, що ми повернулися до історичної назви, змінили структуру бібліотеки і я думаю що далі ми будемо писати, — зазначила Тетяна Майдак.

  
До речі, до 1941 року в Кременчуці був бібліотечний технікум, але нічого крім декількох спогадів, одного фото та двох сканів з газети про нього немає.

Автор: Дарія Згура
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх