Депутат Богдан Лазоренко продовжує відновлювати справедливість через суд

30.01.2023, 16:31 Переглядів: 2 182

 

Депутат Кременчуцької міської ради Богдан Лазоренко звернувся з позовною заявою до Полтавського окружного адміністративного суду, про визнання протиправним рішення та бездіяльності, вчинених суб’єктом владних повноважень-відповідачем на виконання рішення суду.

Справа стосується реорганізації міських бібліотек. 12 грудня 2022 року набрала законної сили постанова Другого апеляційного адміністративного суду, згідно з якою, скаргу Кременчуцької міської ради залишили без задоволення.

Таким чином, визнано протиправними та незаконними обидва рішення Кременчуцької міської ради від 30 червня та від 18 серпня, що своєю чергою передбачали суттєве скорочення бібліотечних закладів в Кременчуці.

Депутат нагадує, що судові рішення, які набрали законної сили, є обов’язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об’єднаннями на всій території України.

Не дивлячись на це, міська рада, не виконуючи судове рішення, 20 січня 2023 року на позачерговій XIX сесії, голосуванням у Вайбері, вдаючись до маніпуляцій, приймає незаконне рішення «Про внесення змін до відомостей про Комунальний заклад культури «Кременчуцька міська публічна бібліотека».

Зі змісту вказаного рішення вбачається, що Кременчуцька міська рада, незаконно затверджує передачу майна та прав, до фактично неіснуючого закладу «Кременчуцька міська публічна бібліотека», незаконно затверджує статут та незаконно уповноважує керівника Майдак Т.О. подати документи, які втратили чинність, на державну реєстрацію.

Своєю чергою Богдан Лазоренко також звернувся з письмовою заявою, до Майдак Тетяни Олексіївни, з вимогою не допустити порушення Конституції та чинного законодавства України.

 

Відомо, що під час голосування, за рішення від 20 січня, директор Юридичного департаменту Валерій Мірошніченко назвав постанову Другого апеляційного адміністративного суду «формальною дрібницею», переконуючи колег голосувати за завідомо незаконний документ.

Автор: ТелеграфЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх