На розвиток водопровідно-каналізаційного господарства Кременчука додатково виділять 12,7 млн грн

27.12.2022, 16:29 Переглядів: 1 677

 

А загалом на реалізацію міської Програми розвитку водопровідно-каналізаційного господарства на 2022-2024 роки з міського бюджету передбачено направити 680,4 млн грн

Минулої п’ятниці, 23-го грудня, на засіданні позачергової XVIII сесії Кременчуцької міської ради депутати затвердили Програму розвитку водопровідно-каналізаційного господарства Кременчуцької міської територіальної громади на 2022-2024 роки у новій редакції.

Варто зазначити, що ця Програма була ухвалена лише 2 місяці тому – наприкінці жовтня 2022 року. А 9 грудня її повторно затверджували у новій редакції. Тоді загальну суму на реалізацію програми збільшили з 650 до майже 668 млн грн.

Минулого тижня, при затверджені чергової та, мабуть, не останньої редакції цієї програми, цю суму збільшили ще на 12,7 млн грн і тепер на її реалізацію планується витратити з міського бюджету понад 680 млн грн.

Чому нову редакцію програми затвердили через 2 тижні після останньої редакції?

У пояснювальній записці до проєкту рішення, потреба затвердити програму в новій редакції пояснюється тим, що відбувається подорожчання усіх матеріальних ресурсів, зокрема хімічних реагентів та паливно-мастильних матеріалів. Разом з тим на підприємстві знижується реалізація послуг по водопостачанню та водовідведенню, що призвело до зменшення його доходів. Через це КП «Кременчукводоканал» вимушено скорочувати робочий тиждень для своїх працівників.

У підприємства також виникла потреба у придбанні двох снігоприбиральних відвалів та обладнання для розподілу протиожеледних матеріалів. А через проблеми з постачанням електроенергії для забезпечення безперебійної роботи обладнання також виникла потреба у придбанні додаткового дизельного палива для роботи генераторів.

Крім того, КП «Кременчукводоканал» потребує додаткових коштів для заохочення працівників підприємства, які залучались до оперативного виконання завдань щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану.

Зміни, які внесені до нової редакції Програми:

  • на потреби відновлення трубчатих колодязів у Кременчуці сума витрат збільшилася на 103 тисячі грн – до 1 млн 89 тисяч грн;
  • витрати на придбання спеціалізованої техніки збільшилися на 2 млн грн (до 36 млн грн) – у перелік техніки додатково включені 2 снігоприбиральних відвали та обладнання для розподілу протиожеледних матеріалів;
  • сума коштів на погашення кредиту МБРР коштом міського бюджету збільшилась на 3,2 млн грн – до 40,8 млн грн;
  • на придбання паливно-мастильних матеріалів передбачено витратити 1 млн 20 тисяч грн;
  • на виплату додаткової заробітної плати з нарахуваннями для заохочення працівників КП «Кременчукводоканал», які залучались до оперативного виконання завдань щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій в умовах воєнного стану, передбачено виділити 6,1 млн грн.
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх