Сенсація та три матчі за три дні: хокеїсти «Кременчука» зіграли на арені ім.Степана Бандери

26.12.2022, 09:29 Переглядів: 2 311

 

Кременчуцькі гравці зіграли заключні матчі у цьому році 

За три дні хокеїсти «Кременчука» зіграли три матчі у Калуші на льодовій арені імені Степана Бандери. Це були заключні матчі нашої команди в цьому році. 

23 грудня ХК «Кременчук» зіграв з «Дніпром» у перенесеному матчі чемпіонату. Третя очна зустріч команд у сезоні, як і попередні дві, завершилася з мінімальним рахунком і знову на користь херсонського «Дніпра» – 2:1 Героєм зустрічі став воротар «щук» Едуард Захарченко, який пропустив лише одного разу від найрезультативнішої команди ліги.

«Дніпро» (Херсон) – «Кременчук» – 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Шайби: 1:0 – Целогородцев (Ратушний, Захарченко, – більш.), 12:54. 2:0 – Попережай (Олійник, Портной), 43:52. 2:1 – Сенік (Матусевич), 45:49.

«Дніпро»: Захарченко; Бойко – Ратушний, Гребеник – Портной, Лєсніков – Панков, Сичинський; Бородай – М.Дворник – Целогородцев, Койда – Кобильник – Щербак, Д.Попережай – Тищенко – Ревука, Олійник, Цюра. Тренер – Олександр Бобкін.

«Кременчук»: Кучер (57:42 – 58:00, 58:46); Матусевич – Ісаєнко, Ігнатенко – Кругляков, Максименко – Варава, Абдуллаєв – Т.Савицький; Лялька – Крівошапкін – Сенік, Тимченко – Гніденко – Брага, Андрющенко – Федоров – Геворкян, Єфимочкін – Кривенко – Середницький. Тренер – Олександр Савицький.

Арбітри – А.Сєврук, С.Хараберюш; лайнсмени – І.Герілов, О.Проскурін.
Інспектор – О.Лускань (Київ).

Кидки: 24 (9+9+6) – 38 (5+22+11).

Штраф: 14 – 12.

Кременчужани намагалися діяти першим номером, з позиції сили, але рекордсмен «сухої» серії нинішнього сезону воротар Едуард Захарченко знову зіграв шикарний поєдинок і допоміг своїй команді зробити серію ефектних порятунків, щоразу ліквідуючи небезпечні кидки Віталія Ляльки, Гліба Варави, Владислава Браги та інших. Пробити Захарченка гостям вдалося лише одного разу у третьому періоді, коли Ілля Сенік вправно зіграв на п’ятачку.

…Але на той момент «Дніпро» вже двічі засмутив Кирила Кучера: перший гол у більшості з добивання забив найкращий бомбардир «щук» Артем Целогородцев, який закинув ювілейну, 10 шайбу, в сезоні. А на початку третього періоду Дмитро Попережай із п’ятачка буквально увігнав шайбу в сітку після відмінної передачі Арсена Олійника.

У підсумку в напруженому матчі херсонському «Дніпру» вдалося втретє в сезоні здолати «Кременчук» і продовжити лідирувати в чемпіонаті за втраченими очками.

 

Наступного дня, 24 грудня, підопічні Олександра Савицького вдруге в сезоні поступилися «Легіону». 

«Легіон» (Калуш) – «Кременчук» – 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)

Шайби: 1:0 – Халін (Сірченко, – більш.), 14:31. 2:0 – Кривоножкін (Луговий, Ромащенко, – більш.), 14:53. 2:1 – Ігнатенко (Середницький, Кругляков, – більш.), 17:15. 3:1 – Паламарчук (Кривоножкін, Халін), 31:48. 3:2 – Гніденко (Лялька). 37:28

«Легіон»: Аріпов; Сірченко – Бабчук, Луговий – Захаров – Ромащенко; Кугут – Гордійчук, Халін – Кривоножкін – Паламарчук; Філімонов – Явний, Пойманов – Собченко – Олійник; Крайник, О. Васильєв, Дуюн. Тренер – Альберт Шафіков; асистент – Сергій Вітер

«Кременчук»: Кучер; Матусевич – Ісаєнко, Лялька – Гніденко – Крівошапкін; Ігнатенко – Кругляков, Тимченко – Середницький – Сеник; Максименко – Варава, Брага – Федоров – Геворкян; Абдуллаєв – Глухов, Т. Савицький – Кривенко – Андрющенко. Тренер – Олександр Савицький; асистент – Дмитро Сумець

Тренерський штаб «Легіона» напередодні цього матчу зіткнувся з несподіваними кадровими труднощами. Мало того, що через пошкодження з обойми випали оборонець Павло Терешко, нападники Ренат Дурдиєв, Владислав Когут та Ілля Бондарчук, так ще й провідний захисник команди Павло Таран заробив за бійку матч-штраф наприкінці вчорашнього поєдинку з «Берсерками». Як наслідок, у першій парі оборонців Альберт Шафіков і Сергій Вітер виставили Владислава Сірченка та Данила Бабчука.

Натомість Олександр Савицький вніс корективи до складу ланок з огляду на невдалі дії команди у вчорашньому матчі проти «Дніпра». Зокрема вперше в сезоні наставник «Кременчука» змінив склад першої трійки нападників: замість Іллі Сеника, який був переведений у другу ланку, разом з Віталієм Лялькою та Глібом Крівошапкіним вийшов наддосвідчений Артем Гніденко.

Втім, зміни у виконанні тренера гостей не принесли якогось надзвичайного ефекту. Більше того, після недисциплінованих дій оборонця Микити Круглякова «Кременчук» уже на 15-й хвилині програвав 0:2. І якщо перше вилучення Микити – робоче (за затримку суперника ключкою), то друге стало наслідком невдоволення після закинутої Дмитром Халіним вже через 15 секунд після гри в нерівних складах шайби. Таким чином, залишившись на лаві штрафників, Кругляков побачив другий гол у ворота своєї команди всього через 22 секунди.

Важко сказати, чи зміг би «Кременчук» повернутися у гру після такого дошкульного удару. Але наприкінці першого періоду не врятував команду після кидка Дмитра Ігнатенка від синьої лінії молодий воротар «Легіона» Олексій Аріпов. Він же непереконливо зіграв у наприкінці періоду №2. Цього разу Олексій відбив накинену на ворота Лялькою шайбу перед собою, а досвідчений Гніденко миттєво зіграв на добиванні, знову скоротив розрив у рахунку до однієї шайби. До того ж ворота Кирила Кучера втретє вразив Олег Паламарчук.

На порятунок «Кременчук» мав цілий період. Фаворити володіли величезною перевагою, влучали в каркас воріт. Але «Легіон» провів заключну третину вельми зібрано, Аріпов з допомогою оборонців відстояв ворота «на замку», принісши прихильникам клубу на Святвечір яскраву перемогу.

«Кременчук» вперше у сезоні сильніший за «Дніпро»

Для підопічних Олександра Савицького було справою честі переграти  «Дніпро», який до цього поєдинку виграв усі три очні матчі сезону-2022/23. У надрезультативному різдвяному поєдинку перервати серію поразок та піти на новорічні канікули переможцем «Кременчуку» допомогли злагоджені дії всіх ланок нападу.

«Дніпро» (Херсон) – «Кременчук» – 4:5 (2:2, 0:1, 2:2)

Шайби: 0:1 – Сенік (Кривошапкін), 9:14. 0:2 – С.Тимченко (Кругляков, Гніденко), 13:39. 1:2 – Бородай (Дворник), 16:28. 2:2 – Щербак (Портной, Кобильник), 16:45. 2:3 – Кривошапкін (Гніденко), 22:01. 3:3 – Кобильник (Гребеник, – більш.), 45:44. 3:4 – Андрющенко (Геворкян, Федоров), 49:02. 3:5 – Брага (Савицький, Ігнатенко), 51:39. 4:5 – Попережай (Тищенко, – менш.), 53:39.

«Дніпро»: Захарченко (57:54); Портной – Ратушний, Гребеник – Панков, Лєсніков – Бойко, Сичинський; Бородай – М.Дворник – Целогородцев, О.Койда – Кобильник – Щербак, Д.Попережай – Тищенко – Олійник, Ревука, Цюра. Тренер – Олександр Бобкін.

«Кременчук»: Кучер; Матусевич – Ісаєнко, Ігнатенко – Кругляков, Максименко – Варава, Глухов; Лялька – Кривошапкін – Сенік, С.Тимченко –Гніденко – Середницький, Андрющенко – Федоров – Геворкян, Т. Савицький – Кривенко – Брага, Єфимочкін. Тренер – Олександр Савицький.

Арбітри – А.Перетятько, В.Качан; лайнсмени – О.Проскурін, О.Остроух.
Інспектор – О.Лускань (Київ).

Кидки: 27 (10+7+10) – 31 (10+15+6).

Штраф: 10 – 16.

У зв’язку з оголошеною з ранку повітряною тривогою у всіх областях України, початок матчу було відтерміновано на 80 хвилин і цією затримкою на початку гри краще скористалися гості, які першими підібрали ключі до воріт Едуарда Захарченка та зробили гарний заділ із двох шайб. Але херсонський колектив ще до перерви наздогнав супротивника, закинувши двічі за 17 секунд! Начебто й не було у «Дніпра» п’ятого офіційного матчу за сім днів…

На радість хокейної спільноти, вогненний стартовий період отримав своє результативне продовження і у наступні 40 ігрових хвилин. При цьому кременчужани щоразу виривалися вперед, а «Дніпро» героїчно відповідав. Навіть за рахунку 3:5 інтрига у поєдинку не згасла, і шайба Дмитра Попережая у меншості додала фарб у напружену кінцівку – 4:5.

Інтрига в матчі досягла свого апогею за три хвилини до сирени, коли Гліб Варава заробив вилучення і «щуки» отримали шанс зробити крутий камбек, але навіть заміна воротаря на шостого польового гравця не принесла бажаного ефекту херсонцям. «Кременчук» набрав перші три очки у матчах із «Дніпром» і попутно реабілітуватися за дві поспіль поразки у Калуші!

Фантастичний за розпалом пристрастей поєдинок став шикарним подарунком любителям українського хокею на Різдво Христове!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх