Під Кременчуком розформоване ДФТГ 12 влаштувало підсумковий захід у вигляді змагань

26.12.2022, 13:31 Переглядів: 2 096

 

Стріляли по мішенях, кидали гранати та рятували «поранених»

У неділю, 18 грудня, під Кременчуком, ГО «НТЦ» 12 (розформоване ДФТГ 12) провели підсумковий захід у вигляді змагань.

Основна задача вишколу – перевірити на практиці готовність або неготовність учасників до виконання майбутніх завдань. Про це повідомив інструктор навчально-тренувального центру 12 Ярослав Панаско.  

Смуга перешкод складалася з трьох зон: потрібно було влучити по мішенях, кинути гранату, а також зона тактичної медицини, на ній було найбільше роботи та певні помилки.

— Усі молодці, справлялися, але ще потрібно працювати. Ми це все вивчали в «тепличних умовах», тобто на стадіонах без поспіху і стресів, а тепер коли людина навантажена та під стресом вона поспішає і робить певні помилки. Чим більше людина стомлюється, тим більше помилок вона робить, тобто над цим нам і треба ще працювати, — зробив висновок інструктор Ярослав.

Всі учасники залишилися з гарними враженнями та закріпили свої навички:

— Хочеться подякувати всій команді за неймовірні відчуття, нові знання і знайомства. Величезне дякуємо всі Спрінтеру і Дяшкині за знання які вони нам дали за період навчання, роблять велику справу навчаючи цивільних. Кожне практичне заняття у нас цікаве, але сьогоднішні командні змагання по проходженню траси запам'ятаються на довго багатьом, емоції зашкалювали, — учасниця Вікторія.
— Особисто мені, вишкіл допоміг пережити перші місяці війни, коли я не розуміла, що буде і що мені робити. Вчора я зрозуміла, що раптом що, я також бойова одиниця, здатна зробити свій внесок у звільнення нашої країни.
Вдячна Ярославу за ту роботу, що він робить, — учасниця Оксана. 

«Дуже корисний вишкіл, який дає змогу перевірити свої навички та фізичну підготовку, дає змогу налагодити роботу в команді, та вказати слабкі місця, над якими потрібно працювати», - учасник В’ячеслав.

— Організатори — молодці. Дали нам не просто теорію, а практику. Кожен зміг спробувати влучно кинути гранату, проповзти на пузі та відразу постріляти, коли руки трусяться, поставити турнікет і допомогти з евакуацією "пораненого". Цей досвід неоціненний. Нам всім звичайно ще є над чим працювати. Але я знаю, що є ті, кому можна довірити свою спину. Дякую за це, — учасниця Зоя.
— Нас поділили на команди-трійки та так ми проходили смугу перешкод, яка складалась з різних локацій. Цікаві та навчальні були всі, але найбільше запам’ятались снайперська локація та локація з тактичної медицини. Наша команда складалась із самих дівчат і я хочу зазначити, які сильні та витривалі наші жінки! Дякую, дівчата, за підтримку та надійне і сильне плече.
Хочу висловити слова подяки Ярославу Спрінтеру та Віталію Дяшкіну за організацію та проведення такого класного заходу. Всі навички, які отримуємо на таких вишколах дуже важливі та цінні, — учасниця Тетяна. 

Нагадаємо, нещодавно у Кременчуці розформоване ДФТГ 12 влаштувало піший рейд полями та болотами.

Фото: Оксана Водолазська
Автор: Дарія Згура Фото: Оксана Водолазська
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх