Під час суду над екс-мером Кобеляк підрядник повернув територіальній громаді 400 тисяч грн

22.12.2022, 21:33 Переглядів: 1 372

 

Колишній міський голова підписав акти виконаних робіт по ремонту дороги, якого насправді не було, і підрядник отримав за це кошти з бюджету громади

Одним із завдань кримінального провадження є захист суспільства та держави від кримінальних правопорушень, у тому числі відшкодування завданої злочинами шкоди.

Наразі за публічного обвинувачення Решетилівської окружної прокуратури в Кобеляцькому районному суді триває розгляд обвинувального акта стосовно одного з колишніх очільників міста Кобеляки.

Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури.

Ексмеру інкримінують зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службове підроблення офіційних документів (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

Його обвинувачують в укладенні з товариством трьох договорів підряду щодо капітального ремонту дорожнього покриття однієї з вулиць Кобеляк та підписанні актів виконаних робіт, попри фактичну відсутність ремонту. Як наслідок, товариство безпідставно отримало з міського бюджету майже 400 тисяч грн, а територіальна громада зазнала збитків на цю суму.

Під час судового розгляду усі незаконно отримані кошти підрядник повернув на рахунок Кобеляцької міської ради. Тобто, завдані збитки відшкодовано у повному обсязі й тепер територіальна громада має можливість використати повернуті кошти за призначенням.

— Прокурори й надалі займатимуть принципову позицію в питаннях законності використання бюджетних коштів їх розпорядниками, — йдеться у повідомленні.
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх