У Кременчуці попрощалися з воїном Костянтином Днищуном з президентської бригади

22.12.2022, 12:35 Переглядів: 2 076

 Прощання відбулося у Міському палаці культури

Сьогодні, 22 грудня, у Кременчуці у Міському палаці культури провели в останню путь сержанта ЗСУ Костянтина Днищуна. Військовий загинув 7 грудня на Бахмутському напрямку, виконуючи бойове завдання по захисту України, її суверенності та територіальної цілісності, залишаючись вірним військовій присязі та українському народові, в результаті бойових дій в районі н.п. Кліщіївка, Бахмутського району, Донецької області.

 

Костянтин Григорович Днищун народився 14 липня 1970 року у Кременчуці. Друзі розповіли, що Костянтин працював в «Газпромі» у росії, коли вийшов на пенсію повернувся до України. З початку повномасштабного наступу російських військ Костянтин став на захист України. Загинув сержант під час мінометного обстрілу у Бахмутському районі Донецької області, біля населеного пункту Кліщіївка.

 

- Костянтин багато працював. Був дуже спокійним, розсудливим. Свого часу у радянській армії він дослужився до сержанта, але коли почалась війна, він самостійно пішов до військкомату, звідки був направленим до президентської бригади, де займав посаду заступника командира взводу. Він був розсудливим, легко пояснювати бойові завдання своїм хлопцям. Високий, сильний, дуже хороший хлопець був.

На жаль, його побратими не змогли приїхати. Його підрозділ зараз приймає 7 годину бій (станом на 11 ранку - ред.). Дуже важка ситуація.

У Костянтина залишилася мати з братом, які проживають в Ізраїлі та дружина Вальдезара.

Не даремно говорять, що у цій війні ми прощаємося із самими толковими, з цвітом нації, - розповів військовий з позивним «Художник».

 

Родич загиблого воїна Дмитро розповів, що знав Костю з 12 років. Він був компанійським, веселим, з ним приємно було провести час, й не зміг спокійно сприймати повномасштабний російський наступ.

 

- Останні роки він був трохи закритою людиною. За останній час для мене він став Героєм. Не очікував від нього такого вчинку. Для нас усіх, його рішення (піти в армію - ред.) приємний вчинок, він став Героєм та залишиться на все життя. Думаю за останній час він прозрів, цей напад, ця війна... У нас дуже багато родичів в росії було, бо зараз не спілкуємося. Ми ніколи не думали, що росія на нас нападе.

Про смерть Кості дізнався від його дружини. Вона зателефонувала та сказала. Для нас з дружиною це був великий удар, - розповів чоловік.

 

Попрощатися з Костянтином та покласти квіти прийшли друзі, рідні, колеги по роботі, побратими з передової та представники міської влади.

Кременчужани живим коридором попрощалися із захисником Костянтином Днищуном. Після панахиди у Свято-Миколаївському соборі поховали військового на Алеї Слави Свіштовського цвинтаря.

Фото: Альона Душенко
Автор: Альона Душенко Фото: Альона Душенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх