Кременчужанам 12-17 років дозволили робити перший бустер

8.11.2022, 07:45 Переглядів: 1 115

 

Для цього має минути 6 міс. після первинного курсу вакцинації від COVID-19 або 3 міс. після додаткової дози

В Україні дозволили першу бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих дітей віком 12-17 років за наявності достатньої кількості вакцини для груп ризику важкого перебігу хвороби. Підліткам бустерну дозу рекомендують через 6 міс. після завершення первинного курсу вакцинації.

Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації.

Якщо дитина, з медичних показань, отримала додаткову дозу вакцини, то бустер вводять через 3 міс. після отримання додаткової дози.

Для бустерного щеплення дітей віком від 12 років потрібно використовувати тільки мРНК-вакцину, яка схвалена до використання у цій віковій групі (наразі в Україні це Comirnaty/Pfizer).

- Бустерна доза вакцини – це поновлення захисту від коронавірусної хвороби. Особливо важливою вона є для дітей із хронічними хворобами, які ризикують мати важкий перебіг COVID-19. Введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 вже продемонструвало свою безпечність. Вона посилює імунну відповідь та ефективність проти різних актуальних варіантів коронавірусу SARS-CoV-2, – наголосив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я України, для щеплення дітей 12-13 років обов’язковою є інформована згода (форма N 063-2/о) батьків або опікунів відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я».

- Пацієнти віком від 14 років можуть самостійно звернутися до будь-якого пункту щеплення проти COVID-19 чи центру вакцинації, при цьому не обов’язково мати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем, – наголосили у МОЗ.

Люди віком від 18 років, які завершили первинний курс вакцинації проти COVID-19, також можуть отримати бустерні щеплення:

  • перший бустер – якщо пройшло понад 5 міс. після вакцинації другою дозою дводозної вакцини або однією дозою однодозної;
  • другий бустер – через 4 міс. після отримання першого.

Щепитися можна безоплатно в будь-якому пункті або центрі вакцинації. У Кременчуці це можна зробити вакцинами Pfizer, CoronaVac та Janssen з 9.00 до 17.00 у центрі вакцинації в приміщенні колишньої поліклініки №4 (просп. Лесі Українки, 80), а також з 8.00 до 17.00 у пунктах вакцинації в амбулаторіях ЗП-СМ за адресами:

  • вул. Лікаря Парнети, 2;
  • вул. Київська, 14;
  • квартал 278, буд. 13Б;
  • вул. Володимира Великого, 62;
  • просп. Лесі Українки, 15/8;
  • вул. Олексія Древаля, 101;
  • вул. Генерала Манагарова, 9;
  • вул. Івана Мазепи, 26.

Раніше ми писали, що з 31 жовтня до 6 листопада на Полтавщині зафіксовано 760 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх