12 пам’яток корупції Кременчука побачили кременчужани та гості міста

9.07.2022, 12:03 Переглядів: 13 549

 

Екскурсія тривала протягом двох годин

У Кременчуці відбулася незвична екскурсія «Пам’ятки корупції Кременчука». Містяни та переселенці з Харківщини та Донбасу   пройшлися маршрутом корупційних схем, як сучасних, так і покритих товстим шаром пилу історії.

Екскурсія розпочалася біля історичної будівлі держаного банку на площі Перемоги. Воно є яскравим прикладом корупції ХІХ століття.

У  1892 році правління банку зверталося до міської управи з проханням виділити землю для спорудження власного будинку. Протягом 1892–1895 рр. міська влада пропонує п'ять ділянок в різних районах Кременчука, але керуючий хотів побудувати на Соборній площі (площа Перемоги). Його прагнення суперечило чинному будівельному законодавству, згідно з яким зводити споруди в районі соборного храму заборонялося. Банківська будівля ні своїм місцем розташування, ні зовнішнім виглядом не вписувалася в ансамбль будівель початку XIX століття.

Депутатка Кременчуцької міської ради та менеджерка проектів у Простір ідей - Європейський клуб Лариса Гориславець розповіла про 12 пам’яток корупції у центрі Кременчука.

Містяни дізналися історії державного банку, як реконструкція Кременчуцького краєзнавчого музею перетворилася у ще в одну пам’ятку корупції. Пройшлися до багатоповерхівки готелю «Кремінь», Придніпровського парку, скверу Ізюмова та бульвару Пушкіна.

Пропонуємо разом з нами пройтися маршрутом «Пам’ятки корупції Кременчука».

Автор: Альона Душенко Відео: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх