В Україні через війну зупинилося найбільше в Європі підприємство з солевидобутку «Артемсіль»

23.05.2022, 21:31 Переглядів: 6 197

 

Тепер Україні доведеться експортувати більше солі з-за кордону, а зупинку підприємства відчують на собі й іноземні споживачі

У Донецькій області через обстріли росіян зупинилося найбільше в Європі підприємство з солевидобутку «Артемсіль». Про це розповів «Вільному Радіо» в.о. директора «Артемсолі» Віктор Юрін:

- Підприємство не працює, простоює, згідно з наказом, до невизначеного часу. Обстріли постійні, частково зруйнована адміністративна будівля. Були прямі влучання в рудники, матеріальний склад. Виробничий процес неможливий. Ми ж не піддамо людей небезпеці.

Більшість мешканців Соледара – співробітників державного підприємства «Артемсіль» – вже евакуювались. Ніхто з них на роботі поранений не був та не загинув. 

За словами Віктора Юріна, підприємство зупинили ще у квітні, бо стало неможливо вивозити залізницею готову продукцію з Соледара. Тоді ж запаси готової продукції вивезли у торговельні мережі.

- Нашу вузлову станцію «Сіль», куди ми підтягували вагони зі своїх під’їзних шляхів, регулярно обстрілюють. «Артемсіль» в основному орієнтована на відвантаження продукції залізничним транспортом. Автомобільним транспортом ми можемо вивозити тільки незначну частину. Тому навіть за нормальних обставин нам потрібно відвантажувати видобуту сіль у щось (у залізничні вагони — ред.). А якщо залізниця не працює, ми теж фактично не можемо, — каже очільник «Артемсолі».

Тепер Україні доведеться експортувати більше солі з-за кордону, а зупинку підприємства відчують на собі й іноземні споживачі.

- Ми були найбільшим підприємством з видобутку солі у Європі. Серед наших постійних клієнтів — Угорщина, Польща, Грузія, Молдова, Азербайджан, Румунія, - пояснив пан Юрін.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: agropolit.com
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх