У Кременчуці та районі продовжують підпалювати суху траву

6.04.2022, 13:15 Переглядів: 2 229

 Навіть у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів закликають не спалювати траву й запропонували альтернативу

У Кременчуцькому районі продовжують додавати роботи рятувальникам й спалюють сухостій. Так, за минуло добу було зафіксовано три підпали сухої трави.

- За останню добу було зафіксовано три пожежі у Глобиному, Кременчуці та Семенівці. Це були підпали сухої трави. Вкотре звертаюся до всіх громадян. Будьте пильними та обачними. Не робіть того, що шкодить всім нам. - розповів начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік. - Також за останню добу було зафіксовано два випадки водіння автомобіля у нетверезому стані. Одного порушника зловили на Козельщині, інший у Глобиному.

Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів нагадують, що спалювати сухостій небезпечно – пожежі можуть вийти з-під контролю, а продукти горіння є шкідливими для здоров'я. Тому у Міністерстві запропонували корисну альтернативу – спалювати окупантів. З цією пропозицією звернувся виконувач обов'язків міністра Руслан Стрілець: «Хочете щось попалити – паліть окупантів!»

Чиновник додав, що паління трави є не лише протизаконним та шкідливим для довкілля, але й додає роботи героям-рятувальникам ДСНС.

- Замість того, щоб рятувати людські життя, розміновувати території та розбирати завали після бомбардувань, рятувальники змушені ліквідовувати підпали сухостою, – пояснив Руслан Стрілець.

У Міндовкіллі нагадали, що за випалювання сухостою передбачена відповідальність. Для громадян – штраф від 340 до 1360 гривень, для посадових осіб – від 850 до 1700 гривень.

Для тих хто ще сумнівається, є 7 причин, чому не варто спалювати листя:

  • 1 тонна тліючого листя прирівнюється до 30 кг чадного газу;

  • до складу диму від спаленого листя входить: пил, оксиди азоту (NO), важкі метали, канцерогенні сполуки бенз(а)піренів та чадний газ (СО);

  • за спалення листя, трави та побутового сміття передбачений штраф. Кожен хто спалює листя – порушує конституційні права всіх українців на безпечне для життя і здоров‘я довкілля;

  • через дим у повітрі можуть виникнути подразнення очей або носової порожнини, труднощі з диханням, кашель та головний біль;

  • забруднене повітря провокує хвороби серцево-судинної системи;

  • зросла кількість хворих на алергію від виділення токсичних речовин, що містяться в димі від вогнищ;

  • викиди у повітря, які утворюються під час спалення опалого листя, у 350 разів шкідливіші за куріння сигарети.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх