У Гаазі розпочався Міжнародний суд ООН у справі про геноцид з боку Росії

7.03.2022, 14:53 Переглядів: 717

 

Росія взагалі відмовилась брати участь у цих слуханнях

Міжнародний суд ООН у Гаазі розпочав розгляд справи про геноцид з боку Росії. Позов Україна подала 26 лютого. Наша країна вимагає від Росії спростувати аргумент про геноцид російськомовного населення в Україні. Саме уявним геноцидом Росія виправдовує напад на Україну і сама чинить злочини та вбиває цивільне населення в Україні.

Слухання відбуваються в Міжнародному суді при ООН у Гаазі. Сьогодні судді слухають представника України. Постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич заявив, шо просто зараз Росія обстрілює і вбиває невинних українців. 

- Ми сьогодні тут у цьому будинку, який називається будинок миру, але у мене вдома, моя країна зіштовхнулась із агресією та війною. Я знаходжусь у цьому залі, який називається «велика зала правосуддя», але в мене вдома, мої співгромадяни бачать не справедливість, а російські бомби і ракети, що падають на наші міста. Поки я стою тут, українці зазнають смертельних атак, - зазначив представник України в суді.

Росія виправдовує напад на Україну брехнею про геноцид російськомовних в Україні. Насправді це не Україна, а Росія винна в геноциді, каже президент України Володимир Зеленський і представники України в суді. Російські аргументи брехня і фальшивка. Росія зловживає Конвенцією ООН про запобігання геноциду, щоби виправдати власні злочини в Україні. Приблизно так можна сформулювати позов України проти Росії.

- Путін постійно бреше, коли каже, що прийшов зупинити геноцид. Насправді він напав на нас і влаштовує геноцид українського народу. Це не Україна, це російський злочинний уряд і військовий персонал, ті, хто роблять військові злочини, - звучить у суді.
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх