«Путін прямо зараз програв війну», або чому Росія не переможе Україну

1.03.2022, 22:46 Переглядів: 3 585 Коментарів: 1

 

Колишній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що  Володимир Путін припустився і стратегічної, і тактичної помилки у війні з Україною, а тому ніколи її не виграє

- Путін уже прямо зараз програв з однієї стратегічної причини — він зробив все, щоб мій рідний Харків, Маріуполь, Херсон його ненавиділи. До початку цієї ситуації, я припускаю, до 50% харків'ян чи жителів Маріуполя ставилися до Путіна, як до російського президента, з певним благоволінням. Тепер таких немає. Українська нація згуртувалася настільки, що жодна атака, навіть та, яка у п’ять разів перевищує чисельність армії, не здатна нас перемогти. Нас не здатні перемогти танки, тому що за танками мають прийти люди — спецназівці чи строковики — нам все одно, адже ці люди будуть йти по землі, яка їх не чекає. Коли вони йдуть по цій землі, від простої жінки до підготовленого солдата, всі починають атакувати цих людей. На танкові далеко не заїдеш: він може здійснити атаку, вклинитися кудись, проїхати 200 км, а потім він стане і з нього вилізе жива людина. І його не будуть чекати з хлібом сіллю — ви це бачите. Перспектив у цієї атаки немає. Вони можуть стріляти в нас ракетами, вони можуть нас бомбити з літаків, але стратегічно це війна, яку не можна виграти, тому що війна завжди перемагається у головах, якщо вона не спрямована на знищення всієї нації, — зазначив Аваков в ефірі Радіо НВ.

Водночас, додав ексміністр, для геноциду у Путіна бракує ресурсів, адже Україна 40-мільйонна нація, а тому стратегічно він програв.

- Тактично — складна ситуація. Величезний тиск на Схід, Суми, Харків. Під прямою маніакальною атакою Київ. На півдні не все так гладенько — вони прориваються з Криму коридором сухопутним… Але вже розуміють, і Харків довів це першим, що зайти в місто і перемогти в місті - це дві великі різниці. Не одна колона ворожих військ уже перестала існувати, як тільки туди заходила. Не можна уявити, щоб в Київ зайшла колона військ і при цьому вціліла. Відповідно, буде застосовуватися тактика залякування. Будуть намагатися брати в кільце, будуть нагнітати, влаштовувати бомбардування, як колись Грозного. Але це теж не має довгостроковї перспективи, тому що вони знаходитимуться на чужій землі… Тактично наша задача, крім того, що триматися, — берегти себе, кожне життя, кожну людину і не здаватися ні на секунду, — додав Арсен Аваков.
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 658
2 березня 2022 00:17

Рюкзачки нынче по чём продаем?


0 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх