Як у 1941 році: «Зупиняйте ворога всюди, де бачите. Доля України залежить тільки від українців»

25.02.2022, 07:58 Переглядів: 1 194 Коментарів: 1

Ворог наносить удари не тільки по військовим, а й по цивільним – гинуть жінки та діти

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що під російським ударом перебувають не лише військові, а й цивільні українці.

У відеозверненні до громадян другого ранку масштабної війни він зазначив, що ворог не розрізняє, у яких районах діяти, і завдає ракетних ударів. Мета атаки – тиск на суспільство.

- Наголошую: не просто на владу, а на всіх українців. І сьогодні ще більше, ніж учора. Наші хлопці і дівчата – усі захисники України – не дали ворогу реалізувати оперативний замисел вторгнення у перший день. Українці демонструють справжній героїзм. У більшості напрямків ворога зупинили. Ідуть бої, – заявив він.

Атака Росії продовжується із розрахунку, що наші сили втомляться. Але ніхто не втомлений. 

- Сили протиповітряної оборони України захищають наше небо. Настільки, наскільки це можливо. Авіація ворога підло діє над житловими кварталами, в тому числі й столиці, – підкреслив президент.

Він зазначив, що жахливі вибухи у ранковому небі над Києвом, бомбардування, влучання у житловий будинок, пожежа – все це нагадує перший такий самий напад на нашу столицю, який відбувся у 1941 році. 

- Цього ранку ми захищаємо нашу державу наодинці – як і вчора. Найпотужніші сили світу спостерігають здалеку. Чи переконали Росію вчорашні санкції? Ми чуємо у своєму небі і бачимо на своїй землі, що цього недостатньо. Чужі війська все ще намагаються активізуватись на нашій території, – зазначив президент.

Він переконаний, що тільки солідарність й рішучість українців здатна зберегти нашу свободу і захистити державу. Армія, прикордонники, Національна гвардія, поліція, розвідка, сили територіальної оборони – усі виконують свої завдання по максимуму. Зеленський закликав піклуватися один про одного, про тих, хто самотній, про людей старшого віку.

- Зупиняйте ворога всюди, де бачите. Доля України залежить тільки від українців. Ніхто інший, окрім нас самих, не буде керувати нашим життям. Ми на своїй землі, за нами – правда. Знищити наш характер не вийде. Ракети "Калібр" безпорадні проти свободи, – наголосив глава держави.

Він підкреслив – Росії все одно доведеться говорити з Україною. Говорити про те, як закінчити бойові дії і зупинити це вторгнення. Чим швидше розмова почнеться, тим меншими будуть втрати самої Росії. Президент України закликав росіян виходити на протести. 

- Как я уже сказал, сегодня ночью начали бомбить жилые кварталы. Это всё напоминает 1941 год. Гражданам Российской Федерации, которые выходят на протесты, – мы вас видим. А это значит, что вы нас услышали. Это значит, что вы нам верите. Боритесь за нас. Боритесь против войны, – закликав він.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

129
25 лютого 2022 11:31

чем останавливать? вилами? так они не у каждого есть. или монтировкой?
если видите наших бойцов не бойтесть спросить чем можно помочь (даже куском хлеба или кружкой воды, помочть проехать через незнакомый город, кто умеет - помочь в ремонте техники, или просто добрым словом ободрить) когда армия видит что ее поддерживает народ она сильная. если армия воюет с оглядкой назад - она обречена на погибель


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх