Коли намагався викликати «мовний патруль», а прийшов дільничний...

1.02.2022, 07:44 Переглядів: 3 504 Коментарів: 8

 

Як працює Офіс Президента

Після того, як прийняли мовний закон, представники Офісу Президента інформували, що «якщо ви помітите факти порушення закону, пригноблення мови, неважливо в інтернеті, чи в якомусь закладі, звертайтеся до мовного омбудсмена або на сайт офісу президента».

Я  вирішив з'ясувати як працює цей закон, тому знайшов сторінку одного харківського блогера, який постійно словесно принижує Україну та укрїнську мову в інтернеті.

Якщо стикалися з такими фактами, то ось вам один із способів повідомити про це: зайти на сайт офісу президента, зареєструватися там, в лівій верхній частині екрану (якщо заходите з комп'ютера) вибрати «Написати звернення», ознайомитися з законом про звернення громадян, за бажанням прочитати офіційні документи по цій темі, потім в графі «Довідкова інформація» ви побачите напис червоними літерами «Подати електронне звернення (для громадян)» й там ви вказуєте тему звернення (якщо вкажете неправильну тему, нічого страшного, в офісі президента його перенаправлять до потрібного відомства), також вказуєте свій населенний пункт, а потім саме звернення. Але будьте уважні - там надається небагато символів для викладення суті справи, тому ви можете завчасно написати текстовий документ і, вже пишучи звернення, прикріпити його. Ось і все, далі чекаєте на вирішення питання.

Отже, я звернувся з таким зверненням, детально описав ситуацію і надав посилання на порушення. Приблизно через 2 тижні мені на електронну пошту прислали такий лист:

  

Ознайомившись з листом, я почав чекати вирішення питання, бо текст доволі обнадійливий.

Через тиждень мені телефонує дільничий одного з районів м.Харків і питає: «Що мені робити?»

Цікавий факт, що невідомо в якому районі проживає порушник (хоч і відомо його ім'я), та й сама подія не закріплена ні за одним районом, оскільки: ні мені, ні правохоронним органам невідома назва району міста, де це відбувається.

І от, дільничий мені скаржиться, що подібні справи скидають на них, а вони не мають достатніх ресурсів для пошуку порушників і притягнення їх до відповідальності.

Отож що ми маємо в результаті: створили відомство, чия робота - розбиратися з мовними порушеннями, але ніхто цим не займається, скидують всю роботу на дільничих, в яких і без того роботи вистачає.

Автор: Філіп Мостовий
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

54
1 лютого 2022 08:19

Так може у тієї структури не входить в обов'язки шукати злочинців, а тільки перенаправляти до відповідальних на місцях та контролювати пошук таких людей? А те що скидають на дільничих так таке завжди було, звалюють на тих хто не може огризнутися. Погано те, що ці, так звані "омбудсмени", не задумались чи є у дільничого фізична та технічна можливість у розшуку таких порушників. 


10 4
61
1 лютого 2022 08:39

ото людям делать нечего. капец)))


58 26
24
1 лютого 2022 09:23

відомство - звичайна прокладка, зато гроші з бюджета на зарплату йдуть.

 


31 1
1 031
1 лютого 2022 10:32

Можливо, спробуйте запитати про дану ситуацiю у тих хто Вам письмово вiдповiв.( тобто , хто повинен цим займатися ? ).

Навряд чи дiльничий чимось допоможе (думаю ,вiн навiть не чув про таке).

Але дiйсно цiкаво.

Чекаю на продовження.


29 16
0
1 лютого 2022 10:55

Мы бесконечно ругаем ругаем товарища Сталина и разумеется за дело. И все же я хочу спросить, кто написал четыре миллиона доносов.(с) С. Довлатов. І до речі, а чого Філіп, згідно нових тенденцій має бути Пилип. 


39 35
680
1 лютого 2022 12:54

Цей закон на інтелектуальному рівні спорідненний з законом рашки про почуття вірунів. Двомовність нашої країни - це факт який не хочуть визнавати. Відволікати слідчих від розслідувань крадіжок і тому подібного взагалі безглуздість.


21 16
383
1 лютого 2022 13:33

Цитата: JJAbrams
Двомовність нашої країни - це факт який не хочуть визнавати.
а в прибалтике? 


8 20
680
4 лютого 2022 13:22

Цитата: cenzor

Цитата: JJAbrams
Двомовність нашої країни - це факт який не хочуть визнавати.
а в прибалтике? 

Я в прибалтиці не мешкаю


4 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх