Святкуймо разом: 5 січня у світі відзначають Міжнародний розвантажувальний день

5.01.2022, 16:03 Переглядів: 1 262

 

Кожному під силу протриматися один день на славу стрункої талії і міцного здоров'я

У рамках боротьби з ожирінням і зайвою вагою щорічно 5 січня відзначається Міжнародний розвантажувальний день. Його мета – у розпал свят нагадати про важливість здорового способу життя. Тож варто вже сьогодні відзначити початок року легким харчуванням, завдяки якому організм позбудеться зайвої їжі, настрій підніметься, а ви увійдете в новий рік без перевантаження.

Традиційно в Україні Новорічні та Різдвяні свята відзначаються щедрими застіллями, а вже потім - веселими гуляннями. І якщо розвагам на свіжому повітрі можуть перешкодити морози і погана погода, то для щедрого бенкету зазвичай немає перешкод.

Протягом серії святкувань із застіллями організм легко набирає 3-5 кілограмів. Тим, хто веде досить активний спосіб життя, ці кілограми не страшні, вони «підуть» незабаром. Але більшість офісних працівників стають важчими надовго, іноді - назавжди.

Головні правила Міжнародного розвантажувального дня: баланс білків, жирів, вуглеводів та дефіцит калорій.

Кожному під силу протриматися один день на славу стрункої талії і міцного здоров'я.

Все, що необхідно для святкування – менше їсти, але не голодувати. Після рясної їжі рівень цукру в крові нестабільний, тому постійно виникає помилкове відчуття голоду, впоратися з яким буває непросто. Краще всього проводити розвантажувальний день на повноцінному збалансованому раціоні зі зменшеною калорійністю. У цьому випадку вас порадує не тільки результат, але й самопочуття.

Дієтологи рекомендують влаштовувати розвантажувальні дні не більше 1-2 разів на тиждень: їх не можна ототожнювати з довгостроковою монодієтою, від якої більше шкоди, ніж користі. Крім того, за наявності будь-яких захворювань «розвантажувати» організм слід лише після консультації з лікарем.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх