Кременчук отримав 355 мільйонів гривень на різницю в тарифах за опалення — та більшу частину суми поверне державі

29.12.2021, 13:03 Переглядів: 3 983 Коментарів: 4

 

Боргів по бухгалтерії менше, ніж держава дала грошей, бо частину з них місто вже погасило за рахунок бюджету

Кременчук отримав 355 мільйонів гривень на різницю в тарифах за опалення (між фактичною собівартістю послуг і тарифами). 28 грудня на засіданні виконкому ухвалили рішення про внесення змін до бюджету на цю суму.

Йдеться про різницю, коли тарифи «не доганяли» ріст собівартості — їх переглядали пізніше, ніж росла ціна на газ та інші складники. Але парадокс же полягає в тім, що держава дала більше, ніж розраховувало місто — спочатку йшлося про суму понад 150 мільйонів (якщо бути точнішими - то це 157,5 мільйонів).

Крім цієї суми, у виробників тепла (це КремТЕЦ, ТЕЦ вагонзаводу і КП «Теплоенерго») накопичилося непогашеної різниці на суму не більше 7 млн грн — це 2 млн грн у ТЕЦ вагонзаводу і 5 млн грн — у КремТЕЦ. Інші платежі вже фактично покрили — за рахунок плати бюджетних організацій за цими ж завищеними тарифами — і компенсацій з бюджету міста на різницю. Такі компенсації. Зокрема, давали як фінансову допомогу «Теплоенерго»; платили з бюджету ТЕЦ вагонзаводу — за опалення для Раківки.

- Виявляється, наші надавачі (послуг — ред.) субвенцію не можуть прийняти. За фактом, частина коштів піде як повернення в бюджет країни. А все, що ми борги не нарощували, як у Полтаві. Наступного разу 10 разів треба думати: платити чи ні. Можна посипати голову попелом і казати, що не спроможні платити - і потім отримати кошти від держави, - заявив міський голова.

Повертати доведеться аж 197,5 мільйонів, якщо, звісно, у мерії не знайдуть вихід, як повернути власні гроші в міський бюджет, витрачені раніше на різницю. Або не залучать ці ж самі кошти на наступний рік.

Нагадаємо, на 2022 рік на різницю в тарифах для населення місто заклало 290 млн грн.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: ranok.ictv.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
29 грудня 2021 13:43

Короче, в нашей чудесной стране быть бедным экономически целесообразно :)


4 1
249
29 грудня 2021 15:46

Вот интересно, где "держава" возьмет денег. Отымет у врачей, учителей, пенсионеров? Не! У всех, напечатав пустых денег. Или у наших детей, взям взаймы.


2 1
4 371
1
29 грудня 2021 16:05

Цитата: GAndy
где "держава" возьмет денег.
так печатают ОВГЗ 2,3 летние вовсю под сумасшедшие проценты.Отдавать другие будут, все равно, раз мудрый нарид так решил. А тем временем. Кременчуцький молокозавод (Данон) теж повідомляє про можливу зупинку виробництва 



А у клованов все по своему--

Заморожена скумбрія, з якої можна приготувати безліч чудових страв, коштує 8 гривень за кілограм", - Олена Зеленська. ВIДЕО

4 6
4 371
1
30 грудня 2021 07:18

Кременчуцька ТЕЦ оголосила про намір підвищити тарифи на тепло і гарячу воду. Це вже тарифний геноцид, чи ще ні? Смєтуни ви де?


3 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх