Е-лікарняні сумісників з’являться в кабінетах роботодавців: як оформити заяву-розрахунок

22.12.2021, 12:34 Переглядів: 1 831

 

Через великий обсяг відображення всіх е-лікарняних відбувається поступово і займе трохи часу, однак більшість роботодавців уже можуть приступити до призначення за ними допомог

В особистих кабінетах роботодавців з 22 грудня почали з’являтись електронні лікарняні їх працівників за сумісництвом, створені з 1 жовтня по 20 грудня. Через великий обсяг відображення всіх е-лікарняних відбувається поступово і займе трохи часу, однак більшість роботодавців уже можуть приступити до призначення за ними допомог від Фонду соціального страхування України.

Раніше було неможливо призначити матеріальне забезпечення поза основним місцем роботи, адже був відсутній електронний документ, який є для цього підставою. 

Особливістю електронних лікарняних сумісників є те, що в роботодавців за сумісництвом відображається не е-лікарняний безпосередньо, а його цифрова копія. Вона відрізняється від оригінального документу порядковим номером копії, який додається до унікального номеру е-лікарняного.

Зазначена цифра є технічною інформацією про те, що це копія електронного лікарняного, а застрахована особа працює в роботодавця за сумісництвом.

Номер копії не є складовою частиною унікального номеру е-лікарняного – тож при формуванні заяви-розрахунку для працівників за сумісництвом необхідно вказувати номер їх лікарняного до знаку крапки.

Детальніше про номер е-лікарняного та його складові можна дізнатися тут.

Тож, якщо у вашому кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду вже є е-лікарняні сумісників, ви можете розпочати призначення допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. Зверніть увагу, якщо ви вже призначили працівникам за сумісництвом допомоги за відповідні періоди непрацездатності (наприклад, на підставі паперового лікарняного), е-лікарняний брати до роботи не потрібно.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх