Аптеки «Полтавафарм» область не віддасть у власність Кременчука

15.12.2021, 09:03 Переглядів: 1 945

 

На сесії Полтавської обласної ради це питання обговорювали досить гостро

Аптеки «Полтавафарм» область не віддасть у власність Кременчука. На останній сесії Полтавської обласної ради розглянули рішення «Про передачу майна в межах спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області на баланс, у господарське відання комунального підприємства Полтавської обласної ради «Полтавафармація». У ньому йдеться про те, що 20 аптек на Полтавщині (три із них – у Кременчуці) будуть передані від «Полтавафарм» на баланс комунального підприємства Полтавської облради «Полтавафармація».

У Кременчуці вони розташовуються за адресами:

  • вул. Небесної Сотні, буд. 15;
  • вул. Соборна, буд. 13/39;
  • вул. Ігоря Сердюка, буд. 49.

Депутат, директор департаменту охорони здоров'я в Кременчуці Максим Середа поцікавився, з якою метою передається майно. Якщо аптеки продадуть з аукціону і розрахуються з боргами у десятки мільйонів гривень, які має «Полтавафарм» (банкрут), то це одна справа. Але якщо для ведення господарської діяльності, то це інша справа; тоді новий керівник має представити стратегію розвитку підприємства, і пояснити, як він хоче починати «з нуля».

- Якщо це господарська діяльність, то всі розуміють, що з першого тижня і місяця вони не зможуть заробляти кошти. Значить, треба якісь бюджетні кошти туди закласти, де вони є проєкті бюджету 2022 року? Чи, можливо, це будуть кредити під заставу майна? А потім ці кредити не будуть віддаватися – і майно кудись піде? - запитав Середа.

На це голова Полтавської облради Олександр Біленький відповів, що мета передачі з балансу одного підприємства на баланс іншого – це зберегти майно обласної комунальної власності.

На засіданні сесії віцемерка Кременчука, депутатка Ольга Усанова зазначила, що з серпня 2020 року одна (під назвою «Ветеран») з цих трьох аптек у Кременчуці не працює, на межі закриття й дві інші. Вона зазначила, що краще б ці аптеки, які побудував Кременчук і передав у власність обласної ради, повернути назад на баланс міста. Мова про це йшла неодноразово, проте рішення так і не ухвалили.

- Я от привезла фотографії, в якому стані зараз перебуває те приміщення на вулиці Небесної Сотні, яке не охороняється, яке розграбоване, з якого винесли вікна, двері і все обладнання. Таке господарювання обласного комунального підприємства «Полтавафарм», а тепер ви пропонуєте ці приміщення й ще список інших передавати якомусь новоствореному «Полтавафармація».

Депутат від Кременчука Іван Москалик заявив, що одразу область довела «Полтавафарм» до банкрутства, а тепер виводить майно – такі дії можна розглядати як шахрайство.

Проте більшістю голосів депутати підтримали дане рішення.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: zoon.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх