«Безплатний» проїзд пільговиків у Кременчуці коштуватиме всім нам майже 108 млн грн

29.11.2021, 09:03 Переглядів: 6 239 Коментарів: 4

  

Цікаво, що ці розрахунки робилися ще до подорожчання його вартості. Парадокс у тому, що реальних обсягів перевезень ніхто не знає

Плановий обсяг фінансування пільгових перевезень у Кременчуці на 2022 рік складе 107 млн 959 тис грн. Така цифра фігурує у міській Програмі відшкодування втрат за рахунок місцевого бюджету за перевезення пільгових категорій населення, яку депутати затвердили на сесії міськради 23 листопада. Ця сума передбачена на компенсацію витрат Кременчуцькому тролейбусному управлінню за проїзд у комунальному транспорті, а також у транспорті приватних перевізників, який курсує у звичайному режимі та залізничним транспортом.  

Розробником Програми є департамент соціального захисту населення. У Пояснювальній записці зазначено, що в порівнянні з 2021 роком обсяг фінансування у 2022 році збільшений на 74% у зв’язку з подорожчанням вартості проїзду, проте йдеться не про останнє подорожчання (яке гряде з 1 грудня), а про серпневе: тоді вартість проїзду в тролейбусах (із 2 грн) та автобусах у звичайному режимі (із 4 грн) зросла до 5 грн. Тобто цілком імовірно, що після подорожчання цифри у Програмі збільшать ще раз.

Наш коментар. Парадокс у тому, що кількість фактичних перевезень пільговиків у міському транспорті ніхто не рахував – усе лише розрахунковим методом. Обіцянка мера про валідатори у транспорті та електронний квиток не виконана. Пусті балачки про це покращення тривають не один рік, і безрезультатно.  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

735
29 листопада 2021 10:39

Введення електронного білету - це занадто важкий крок, в діючого мера не вистачить характеру і волі його зробити. 


23 0
4 365
1
29 листопада 2021 11:40

я там в Полтаві валідатори?


1 0
0
29 листопада 2021 14:54

..."Ця сума передбачена на компенсацію витрат.......... а також у транспорті приватних перевізників"....

Можно подумать, что маршрутчики бесплатно возят пенсионеров, участников УБД, инвалидов! Интересно, а компенсацию им кто-то даёт?

Не верю!!!


4 2
222
29 листопада 2021 21:15

Цитата: VladimirS

..."Ця сума передбачена на компенсацію витрат.......... а також у транспорті приватних перевізників"....

Можно подумать, что маршрутчики бесплатно возят пенсионеров, участников УБД, инвалидов! Интересно, а компенсацию им кто-то даёт?

Не верю!!!

так они и не возят в принципе... пенсионерам постоянно "занято", а УБДшников приходится возить ибо эти ребята могут и в бубен дать если что!


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх