ПЛР-тести у школярів вимагати не будуть

9.09.2021, 18:01 Переглядів: 2 157

В той самий час вимірювання температури перед початком занять залишається обов'язковим

Вимірювання температури перед початком занять у школах залишається обов'язковим. Але якщо дитина захворіла, ніхто не вимагатиме в неї пред'явлення результатів ПЛР-тестів або експрес-тестів на COVID-19. Про таке заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, інформує Цензор.НЕТ.

- Термометрія залишається обов'язковою перед тим, як учень має почати навчальний процес, якщо температура є перевищеною, в такому випадку дитина має звернутися до свого лікаря. В такому випадку діємо по інструкції діагностики коронавірусної хвороби - це або швидкий тест на антиген або ПЛР. Це на розсуд лікаря. З іншого боку, обов'язкової вимоги по пред'явленню результатів ПЛР-тестів або швидких тестів зараз немає. І вона не буде застосовуватися стосовно шкіл, - сказав пан Кузін.

Головний санітарний лікар відзначив, що Міністерство охорони здоров'я і Міністерство освіти і науки підтримують позицію ВООЗ і ЮНІСЕФ, що школа повинна бути безпечним середовищем, і в умовах жорстких протиепідемічних обмежень закриватися останньою і відкриватися першою.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх