Можновладці розглядають кілька варіантів, щоб залишити військовий ліцей у Кременчуці

20.08.2021, 08:46 Переглядів: 3 550

Й досі не відома подальша доля ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

До навчання залишаються лічені дні, а подальша доля функціонування Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою й досі не відома. До редакції «Телеграфу» звернулася одна з мам ліцеїстів. 

- Коли подавали документи, нам обіцяли, що син буде жити в казармі. 25 серпня ми мали залишити сина з речами у навчальному закладі. Нам говорять, що жити вони мають у гуртожитку, де немає казармової системи? Чому мій син має жити у гуртожитку, якщо він з Кременчука? Говорять, що хочуть перевезти у Градизьк. Зараз нічого не зрозуміло. Нам нічого не говорять, що буде далі. Хочеться, щоб син продовжував військову справу, - повідомила Тетяна. 

«Хто навчається - будуть випускатися з цього ліцею»

На сайті Полтавської обласної державної адміністрації опублікували позицію директора департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації Віти Ковальської. 

Згідно з розміщеною інформацією, заклад не закривають, але основною перепоною є приміщення, в якому проживають ліцеїсти - воно не відповідає санітарним вимогам. Навчання з моменту створення закладу освіти ліцеїсти проходили на базі Кременчуцького педагогічного коледжу імені А. С. Макаренка, адже в ліцеї відсутні навчальні приміщення. 

- Щоб покращити умови проживання учнів Кременчуцького військового ліцею, ми їх переведено в гуртожиток Кременчуцького педагогічного коледжу імені Макаренка. Зараз про закриття ліцею як навчального закладу мова не йде. Ті, хто там нині навчається, будуть випускатися з цього ліцею, – зазначила Віта Ковальська, додавши, що заклад готується до початку нового навчального року.

Проте в позиції директора профільного департаменту не вказано, чому за стільки років не звертали увагу й не провели капітальний ремонт приміщення, яке знаходиться у підпорядкування області. Водночас департамент освіти і науки облдержадміністрації розробляє алгоритм створення нового військового закладу. Чи будуть два військові заклади у Кременчуці та Градизьку працювати паралельно, чи залишать лише один? Питання залишається відкритим. 

 

Батьки та АТОвці звернулися до керівництва Полтавської ОДА та Полтавської облради

Голові Полтавської облради Олександру Біленькому та голові Полтавської ОДА Олегу Синєгубову направили звернення щодо подальшого існування Кременчуцького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Лист направили від імені батьків ліцеїстів, трудового колективу військового ліцею, представників громадських організацій та депутатського корпусу. У зверненні йдеться, що представники категорично проти закриття єдиного у Полтавській області військового ліцею. 

 

Влада Кременчука в пошуках приміщення й обміну зі спортсменами

На засіданні виконкому міський голова Кременчука Віталій Малецький зауважив, що військовий ліцей має бути юридичною особою й має працювати у Кременчуці, де готуватимуть фахових військових. За військовими має бути необхідна інфраструктура, вчителі та взаємодія з військовими частинами. 

- Які військові частини розташовані у Градизьку? З ким вони будуть взаємодіяти? З ким майбутні офіцери будуть спілкуватися? - сказав Віталій Малецький. 

Він додав, що військові ліцеї мають підпорядковуватися Міністерству оборони України і мають бути включеними в структуру військових вишів. Тому вони клопотатимуть разом з нардепом Максимом Березіним, який працює у профільному комітеті, щоб Міністерство оборони створило вертикаль військових ліцеїв України. 

Зараз розглядають варіант розмістити Кременчуцький ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою в приміщенні колишньої школи №15 (нагірна частина), де знаходиться спортивна школа «Авангард», яку можуть перевести в приміщення колишнього навчально-виробничого комбінату, що на Молодіжному.

Варто зауважити, що доля військового ліцею Кременчука вирішується у владних кабінетах Полтави та Кременчука. Чиновники області (крім кременчуцьких) бачать ліцей у складі педколеджу з наступним переселенням до Градизька. Місцеві представники влади хочуть залишити військовий ліцей у Кременчуці. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх