На Полтавщині найближчим часом заборонять вилов раків

4.08.2021, 15:05 Переглядів: 1 635

 

Основна мета – захистити членистоногих у той час, коли вони найбільш вразливі

З 15 серпня до 30 вересня заборонений вилов раків. За інформацією Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області, у раків розпочинається період другої линьки. Основним зовнішнім чинником, який визначає терміни проходження всіх етапів життєвого циклу річкових раків, є температура води.

Линька раків відбувається один-два рази на рік у дорослих особин, а в молодих – щоразу при рості та розвитку. Вона триває від кількох годин до однієї доби. Проте період формування і зміцнення нового панцира може продовжуватися до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов цих річкових мешканців.

Лов членистоногих під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до ст. 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 25,5 грн та штраф – до 680 грн.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування та 50 – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Забороняється вилов цих річкових мешканців у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Також у Правилах любительського і спортивного рибальства прописано мінімальний розмір рака, який дозволено до лову рибалкам – 10 см.

Якщо ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо невідкладно повідомляти на «гарячу лінію» за номерами (067) 329-29-22 або (067) 329-39-66.
Теги: рак
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх