Старості Потоківського округу Юрію Зорі нададуть уповноваження на вчинення нотаріальних дій

26.07.2021, 13:31 Переглядів: 2 768 Коментарів: 1

 

Рішення мають затвердити на сесії Кременчуцької міської ради

Старосту Потоківського округу уповноважать на вчинення нотаріальних дій. Проєкт рішення «Про уповноваження старости на вчинення нотаріальних дій» виносять на розгляд депутатів Кременчуцької міської ради. 

Згідно із пояснювальною запискою, повноваження надають у зв’язку з відсутністю нотаріусів у селах Потоки, Соснівка, Придніпрянське та Мала Кохнівка Потоківського старостинського округу, а також з відсутністю відповідального за зберігання та використання архівних документів, тож  вчинення нотаріальних дій хочуть покласти на старосту Юрія Зорю.

- Громадяни, що мешкають у сільській місцевості не завжди можуть одержати належний доступ до нотаріальних дій, це пов’язано з недостатньою кількістю державних нотаріусів, до яких, здебільшого, звертаються соціально незахищені верстви населення, тому що послуги державного нотаріуса є дешевшими у порівнянні з послугами приватного нотаріуса. За цих умов проблема недостатньої кількості державних нотаріусів має вирішуватися шляхом збільшення кількості посадових осіб органів місцевого самоврядування, які виконують відповідні функції, - йдеться у пояснювальній записці.

Дане рішення надасть змогу заповнити відсутність нотаріусів у сільській місцевості та віддалених районах, що в свою чергу забезпечить право громадян звертатися за вчиненням певного переліку нотаріальних дій.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

31
26 липня 2021 13:38

нотариус этому учиться, практикуется 5 лет, а потом сдает экзамен и не все еще сдают, а тут сесия назначила нотариуса. страшно подумать, что он там .......


17 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх