«Виконуємо патрулювання у тісній взаємодії з підрозділами інших компонентів Об’єднаних сил», - командир катеру «Лубни»

12.07.2021, 15:31 Переглядів: 2 073

  

На березі Владислава чекає кохана дружина та син

Владислав Геріх командує малим броньованим артилерійським катером «Лубни». З молодим морським офіцером поспілкувалася пресслужба Операції об'єднаних сил.

? Я народився і виріс у центральній Україні. Моря там нема. Однак змалку я мріяв про професію моряка, ? каже Владислав. ? Коли прийшов час вступати до вищого навчального закладу, я вирішив стати офіцером Військово-Морських Сил України. В 2014 році вже йшла війна і я розумів, що наша країна найбільше потребує саме військових моряків. В 2020 році я завершив навчання і був призначений командиром на цей катер

.

 
Зараз Владислав і його екіпаж виконують завдання у складі Об’єднаних сил.

? Ми патрулюємо акваторію Азовського моря поблизу Маріуполя, ? розповідає молодий морський офіцер. ? На катері ми маємо спеціальне обладнання, яке дозволяє спостерігати за обстановкою в морі. Практично завжди тут ми виявляємо військові катери Російської Федерації.

 
Малий броньований артилерійський катер може патрулювати море в автономному режимі до п’яти діб. Максимальна швидкість ходу ? до 24 вузлів або до 44 кілометрів на годину. Дальність ходу ? 770 морських миль. На озброєнні катеру ? два бойових модулі «Катран-М» з 30-міліметровими гарматами, автоматичними гранатометами та танковими кулеметами. Екіпаж катера ? п’ять моряків.

? На нашому катері «Лубни» служать моряки практично з усіх регіонів нашої країни: з центру, заходу, півдня, ? каже командир. ? Це досвідчені, сильні, чесні і щирі люди.

 
Зараз МБАК «Лубни» ? це передові позиції Об’єднаних сил в Азовському морі. Патрулювання морської акваторії вимагає від командира катера виключних вольових, професійних і лідерських якостей. Адже він несе персональну відповідальність за усі прийняті рішення, за свій екіпаж, за ввірену йому бойову техніку.

 

? На перший погляд здається, що наш катер ? один у відкритому морі, ? розповідає морський офіцер. ? Однак ми знаємо, що це не так. Виконуємо патрулювання у тісній взаємодії з підрозділами інших компонентів Об’єднаних сил.


На березі Владислава чекає кохана дружина. Він молодий батько. Його синові дев’ять місяців. Зараз він бачить свою сім'ю рідко.

? Незважаючи на відстані, дуже люблю свою родину, як і вони мене, ? каже Владислав. ? Всі мої близькі підтримують мій життєвий вибір і пишаються тим, що я ? офіцер Військово-Морських Сил України.

У День Віськово-морських сил України привітали підшефний катер «Кременчук»

Представники міської влади Кременчука: перший заступник міського голови Володимир Пелипенко та секретар міської ради Юрій Гриценко від кременчуцької територіальної громади привітали з Днем Військово-морських сил України екіпаж корабля «Кременчук», який дислокується в Маріуполі. Кременчужани, як зажди, привезли підшефним до свята подарунки від міста.

 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: пресслужба мерії Кременчука, Операція об'єднаних сил
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх