У Дніпрі задихається риба: берегова лінія нагадує кадри з фільму жахів (доповнено)

28.06.2021, 16:35 Переглядів: 8 780 Коментарів: 2

 

Подібна ситуація спостерігається від Кременчуцької ГЕС і до Кременчука

В редакцію звернулась кременчужанка Альона з повідомленням про те, що в Дніпрі від Кременчуцької ГЕС і до Кременчука масово вмирає риба. Нею буквально усіяне все узбережжя річки, неможливо знайти місце для відпочинку.

Подібне явище мешканці Кременчука спостерігали й в минулі роки.

Ситуацію прокоментувала директорка регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні» Надія Павлівна Гальченко:

- Зараз в річці спостерігається нестача кисню. Це - типове явище після спеки, спуск води з Кременчуцького водосховища був недостатній. Нажаль, таку ситуацію спостерігаємо щороку, це природній процес.

Юрій Євгенович Ярцев, головний спеціаліст відділу іхтіології та регулювання рибальства Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області, розповів, що днями подібні повідомлення находили й від рибалок. Вони повідомляли про мертву рибу в районі «Посейдону».

- Я не бачив водойму особисто, але скоріш за все причиною є вторинне забруднення марганцем. Тому зараз і вспливає деревина, риба... як і щороку з приходом літньої спеки. В донних відкладеннях у нас повна таблиця Менделеєва, яка дає про себе знати за умов майже повної відсутності у воді кисню та заниженого рівню РН. Так буває щороку, і найближчим часом ситуація має потроху стабілізуватись. Треба, щоб прокачали воду. Коли вода в Дніпрі зацвіте та оживе фітопланктон, все прийде в норму. 

Пан Ярцев запевняє, що більша частина риби зайшла у заливи, де все не настільки погано. Купатися в Дніпрі він не рекомендує, адже марганець - важкий метал і потрапляння його в організм може бути шкідливим для здоров'я. А от на якість питної води в Кременчуці ситуація з рибою ніяк не вплине, адже її беруть з Кременчуцького водосховища.

Доповнення

Не так давно подібне явище спостерігалося й на Київському водосховищі. Інспектори Державної екологічної інспекції Столичного округу взяли проби води, аби точно з'ясувати причини і підтвердили, що риба гине внаслідок нестачі кисню. З результатами перевірки води можна ознайомитися за посиланням.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

4 363
1
29 червня 2021 09:44

як це ярцев не бачив водойму? он же прямо на Днепре работает!!!


8 1
4 363
1
29 червня 2021 11:14

уже лень из кабинета выходить ....сколько его держать будут? он уже лет сто там работает. дармоеды.Хоть бы анализ воды сделали. Накойтакая контора нужна, если кругом бракоши, и они же их охраняют? Рыба дохнет- стандартная отмазка, жара. а то что воду прут с ночи до утра по Днепру? 


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх