Гендерна рівність на ринку праці в Україні: чи вона є

1.04.2021, 10:32 Переглядів: 2 887

Часто жінки навіть не звертаються до Служби зайнятості

Останнім часом питання гендерної рівності у сфері трудових відносин є особливо актуальним для українців, про нього багато говорять – але цифри показують, що серед жінок рівень зайнятості є нижчим, ніж серед чоловіків, при тому, що здебільшого жінки мають кращу освіту. Про таке свідчить інформація, надана Міжнародною організацією праці.


 


За даними Полтавської обласної служби зайнятості, у 2020 році по допомогу з працевлаштуванням  звернулось 70,9 тисяч людей, а 33,2 тисячі знайшли роботу за допомогою фахівців служби. З них 60% були чоловіками.


Причини такого розриву полягають у зайнятості полягають в нерівності оплати праці, обмеженнями в деяких професіях, структурою виробництва, де більше потребують чоловічих рук, впливом суспільного менталітету, необхідністю догляду за дітьми.


Часто жінки навіть не звертаються до Служби зайнятості: на початок березня зареєстровано 15,5 тисяч (52%) безробітних чоловіків і 14,3 тисяч (48%) жінок.


 


Але Полтавська обласна служба зайнятості наголошує, що найбільш вразливі категорії громадянок можуть розраховувати на додаткові гарантії у працевлаштуванні згідно ст. 14 Закону України про зайнятість населення. Кар’єрні радники допомагають жінкам, залучаючи їх до активних заходів сприяння зайнятості: ярмарків вакансій, презентацій роботодавців, участі в клубах для жінок. Допомагають фахівці й у складанні індивідуального плану з працевлаштування.


Також Служба зайнятості надає жінкам можливість отримати конкурентоздатну професію або підвищити кваліфікацію. Минулого року такою можливістю скористалось близько 5000 безробітних, 1300 з яких – жінки.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх