Тендерна схема мерії Кременчука: ось для кого КТУ купило Ford Fusion з підігрівом сидінь

25.03.2021, 17:02 Переглядів: 6 213 Коментарів: 9

 

Елітне авто для виконкому куплене тролейбусним управлінням, щоб «обійти» тендерну процедуру відкритих торгів

Стало відомо, для кого КП «Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л.Я. Левітана» купило елітний автомобіль Ford Fusion з підігрівом сидінь, бортовим комп’ютером, камерою заднього виду та купою інших додаткових опцій. Авто призначене не для підприємства, а для посадовців виконкому Кременчуцької міської ради.



Так, на офіційному порталі міської ради розміщений проєкт рішення про передачу автомобіля з балансу КТУ на баланс виконкому:

 

«Надати згоду на безоплатну передачу транспортного засобу, який належить до комунальної власності Кременчуцької міської територіальної громади міста, з балансу комунального підприємства «Кременчуцьке тролейбусне управління імені Л.Я. Левітана» Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області на баланс виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району  Полтавської області, а саме: автомобіля FORD, модель – FUSION, тип – легковий – загальний седан, рік випуску – 2016, реєстраційний номер – BI2943НА…»

 


Вказана й балансова вартість автомобіля – 495 тис грн. Опис повністю відповідає тому, який нещодавно придбало КП КТУ у результаті спрощеної закупівлі. Виявляється, усе так просто: тут тобі купили – але такі багаті, що самим вже й не треба. Бо проєкт рішення починається зі слів «розглянувши звернення комунального підприємства… щодо безоплатної передачі».


Проєкт рішення виконкому можна завантажити тут:


proyekt-ford.doc [73,5 Kb] (cкачиваний: 18)  



Нагадаємо, раніше Владислав Гордієнко - особа, відповідальна за закупівлі у КТУ, заявив, що не в курсі, для кого купується авто.  І не зміг пояснити, чому потрібен саме сірий FORD FUSION? Адже надмірна деталізація обмежує пропозиції та, відповідно, конкуренцію.

 

Пропозиція (як ми й передбачали, судячи з того, як була складена документація) надійшла всього одна.

 

Схема «обходу» відкритих торгів

Чому ж автівку для мерії купило КТУ? Як уже сказано, вартість автомобіля – 495 тисяч гривень.  І якби тендер оголошував виконком, процедура (оскільки сума перевищує поріг для товарів – 200 тис грн) була б іншою: відкриті торги з обов’язковим аукціоном на зниження ціни. У цьому випадку, якщо заявку подає лише один учасник, торги визнаються такими, що не відбулися.

 

Але КТУ як підприємство міського електротранспорту належить до замовників, які здійснюють діяльність «в окремих сферах господарювання». Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі», поріг для таких замовників на товари – один мільйон гривень. Відтак, виконком і «делегував» закупівлю для чиновників комунальному підприємству – щоб купити вживану автівку простіше, і без конкуренції. Бо спрощену закупівлю можна проводити й з одним учасником.

 

Таку схему закупівлі в «обхід» конкурентної процедури відкритих торгів застосувала мерія. Що, звісно, ж не сприяє економії міського бюджету. Втім, як і вартісна покупка авто для топ-чиновників при дефіцитному бюджеті та дірявих дорогах.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

0
25 березня 2021 17:40

Прокуратура, СБУ, САП, НАБУ, где вы? Тут дело на пару лет казнокрадам. Активисты, чего спите? Качать собираетесь этих?


64 4
71
25 березня 2021 17:40

А я уж порадовался за VIP-доставку работников КТУ к месту работы...обломилось. А так, впрочем, к примеру на группы в садиках тоже денег нет. Хороший город...


39 2
0
25 березня 2021 17:45

Все как всегда...


24 1
50
25 березня 2021 17:47

совсем охамели...


32 1
27
25 березня 2021 19:37

А когда это Ford Fusion стал элитным автомобилем? Разбрасываться такими определениями для намеренного сгущения красок - неподобающее поведение для любого журналиста. 


10 39
0
25 березня 2021 20:11

Чиновники обязаны ездить только на отечественном автопроме. Сегодня им форды подавай,  а завтра заплату в долларах. Так растаможку нам никогда не победить.


22 0
353
25 березня 2021 21:11

Все очень просто. Есть четыре простых критерия со следственно-причинной связью:

1. Я ходил на выборы депутатов Верховной рады 2019г., и при этом не голосовал за Ю. Шаповалова и депутатов партии "Слуга народа", и за партию "Слуга народа" от г. Кременчуг.

2. Я ходил на выборы главы г. Кременчуг в 2020г., и при этом не голосовал за Малецкого.

3. Я ходил на региональные выборы в местные советы в 2020г., и при этом не голосовал за партии и депутатов из партий «За майбутнє», «Рідне місто», «Батьківщина», «Слуга народа», «Опозиційна платформа – за життя».
4. Когда на выходе из избирательного участка ко мне подходили под видом "экзит-пола" хмыри из "Социального пердометра" - я вместо ответов посылал их нахер

Если все четыре критерия полностью совпали с вашими реальными действиями, вы имеете полное право возмущаться беспределом местной власти.
Если хотя бы один критерий не совпал с вашими рельными действиями - подойдите к зеркалу. Там вы увидите того, чьи действия/бездействие выдали безоговорочную индульгенцию местной власти на ваше полное разграбление и облошаривание. Вы не имеете морального права высказывать здесь возмущение. Остается только скинуть штаны и самому отстегать себя нагайкой. Вы - соучастник.

 

 

 


35 9
0
25 березня 2021 22:49

Цитата: StarПёр

Если все четыре критерия полностью совпали с вашими реальными действиями, вы имеете полное право возмущаться беспределом местной власти.
Если хотя бы один критерий не совпал с вашими рельными действиями - подойдите к зеркалу. Там вы увидите того, чьи действия/бездействие выдали безоговорочную индульгенцию местной власти на ваше полное разграбление и облошаривание. Вы не имеете морального права высказывать здесь возмущение. Остается только скинуть штаны и самому отстегать себя нагайкой. Вы - соучастник.

Не ты давал людям моральные права людям не тебе, друг, и отбирать их. За себя говори в праве ты возмущаться или нет. А за других - не надо судить


11 21
604
26 березня 2021 06:38

Цитата: StarПёр
Если хотя бы один критерий не совпал с вашими рельными действиями -
Цитата: StarПёр
Вы - соучастник.


Абсолютно вірно.Якщо цитувати класиків,то:

-"Люди, которые голосуют за неудачников, воров, предателей и мошенников, не являются их жертвами. Они соучастники..." Джордж Оруэлл

 


18 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх