Держслужбовців зобов’яжуть підтверджувати рівень володіння державною мовою документально

23.03.2021, 10:01 Переглядів: 3 293 Коментарів: 2

 

Іспит матиме дві частини: усну і письмову

З 16 липня 2021 року для вступу на державну службу потрібно буде подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою згідно Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».


Комісія оприлюднила зразок іспитової роботи, яку потрібно буде скласти усім особам, що будуть зобов’язані використовувати українську під час виконання службових обов’язків.


Іспит матиме дві частини: усну і письмову.


Письмова частина міститиме 3 блоки:

  • «Культура мови» (24 завдання),
  • «Читання» (20 завдань),
  • «Письмо».

Під час двох перших майбутній держслужбовець продемонструє навички застосування української мови під час службової комунікації, дотримання стандартів літературної мови, розуміння змісту прочитаного тексту. Частина «Письмо» передбачає письмовий переказ прослуханого тексту з висловлюванням своєї думки з приводу почутого об’ємом не менше 100 слів.


Усна частина – «Говоріння» - дасть змогу продемонструвати вміння спілкуватися на різні теми, підтримувати розмову, логічно та послідовно викладати думки. Тривалість цієї частини не перевищуватиме 20 хвилин, а складатиметься вона з монологу претендента та його діалогу з екзаменатором.


Орієнтовний час проходження усього іспиту - 2 години.

Автор: Тамара Зінченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
23 березня 2021 11:49

и кем они будут заменять кадров, которые не прошли "мовный контроль"? Как с полицией выйдет, что нормальные следователи, опера и пр. сотрудники поуходили восвояси, а набрали "зелень", которая своей тени по началу боялась? Как по мне - спорная инициатива для этого действа. Сперва, мне кажется, неплохо было бы курсы провести, а потом и экзамен


7 6
1 168
23 березня 2021 12:08

Мало. Ще треба перевіряти обов'язкове знання української літератури та історії. Жопошнікі малороси, які не володіють, мають піти у небуття. 

Але хай не впадають у відчай. Їхні навички з радістю стануть в нагоді у містах Воркута, Новий Уренгой, Дудінка, або ще якійсь росіянській дупі світу...

 

 


11 20

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх