Кременчук отримав майже 6 млн на закупівлю інсуліну на пів року, далі фінансуватиме НСЗУ

4.03.2021, 16:03 Переглядів: 1 923

 

А у найближчі 6 місяців 20% фінансування надійде з міського бюджету

Кременчук отримав субвенцію у 5 747 169 грн для закупівлі інсуліну для хворих на цукровий діабет. Як повідомив очільник галузі охорони здоров’я міста Максим Середа на засіданні постійної депутатської комісії з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та інвестиційної політики, це кошти з помісячною розбивкою на пів року, які покриють потребу на найближчі 6 місяців.


- Кожного року нам виділяють не 100-відсоткову потребу. Але якщо у минулих роках це було від 50 до 60%, то зараз цієї суми, за нашими підрахунками, вистачає приблизно на 80%. Інші кошти у нас передбачені у міському бюджеті, вони теж будуть використані, – Максим Середа пояснив, що ще 20% фінансування надасть міський бюджет.


А з 1 липня планується, що Національна служба здоров'я України візьме на себе погашення витрат, які нестимуть аптеки по відпуску інсуліну, тобто їх повністю покриватиме держава.


Тож Максим Середа запевнив, що принаймні у найближчі пів року пацієнти у нашому місті на 100% будуть забезпечені інсуліном. Також він зазначив: є вірогідність, що держава може не видати обіцяні кошти у повному об'ємі на друге півріччя – на цей випадок у міському бюджеті передбачена достатня сума.


Максим Середа додав, що у січні виникали затримки з видачею інсуліну, бо аптеки переоформлювали договори на постачання лікарських засобів з оптовими постачальниками. Зараз ці питання вже вирішені, і в лютому кременчужани отримали препарат повністю. І в інші місяці отримувати його регулярно.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх