В мерії заявляють, що Кременчук готовий до кампанії вакцинації від COVID-19

21.02.2021, 11:33 Переглядів: 1 697

В першу чергу від коронавірусу щепитимуть медиків

Кременчук готовий до кампанії вакцинації від COVID-19. Про це 19 лютого на штабі з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації повідомила заступник міського голови Ольга Усанова. Наразі в  Україні триває реєстрація 2-х вакцин: Pfizer і AstraZeneca.

 

Ольга Усанова зазначила, що кампанія з вакцинації проти коронавірусу проходитиме в 4 етапи, в рамках яких планують імунізувати всі пріоритетні групи населення. Зокрема, перший етап має розпочатися в лютому місяці поточного року, останній – навесні 2022 року.


Вцілому, на Полтавщині сформовані 4 мобільні бригади з імунізації, 2 із них – у Кременчуці на базі ЦПМСД №1 і 3. До складу мобільної бригади входять: один  лікар, дві медичні сестри, водій. У разі необхідності до штату мобільної бригади вводитимуть додаткові сили: по одному лікарю та одні медсестрі. Вакцинація від COVID-19 проходитиме в 2 прийоми. У залежності від виробника вакцини часова відстань між ними може бути 21 або 28 днів.  Окрім того, стаціонарні пункти з імунізації працюватимуть і на базі ЦПМСД. 

 

В першу чергу від коронавірусу щепитимуть працівників закладів охорони здоров’я, бригади екстреної служби допомоги (103) з водіями та інших працівників, які задіяні до боротьби з цією хворобою; працівників соціальної та освітянської сфер, робітників закладів догляду та їх мешканців; військовослужбовців, бійців Національної гвардії України, службовців Національної поліції тощо. Цим категоріям населення вакцинація проводитиметься безкоштовно.   

 

Для зберігання та транспортування вакцини у медичних установах міста в наявності є холодильне обладнання та термосумки.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх