До Всесвітнього дня екскурсовода: у Кременчуці з'явився новий туристичний маршрут

21.02.2021, 14:04 Переглядів: 3 262

 

До нього входить 10 локацій, а розрахований він на день

У Кременчуці з'явився новий турпродукт – маршрут «Місто великих планів та звершень, місто великої води і міцної землі». Про це йдеться на сайті Полтавської ОДА.


До маршруту входить 10 об’єктів, серед яких парк Миру, Міський сад, Придніпровський парк, палац імені Котлова, Свято-Миколаївський храм, сквер імені Олега Бабаєва. У його межах туристи можуть познайомитися з парками, архітектурними пам’ятками та гастрономією Кременчука. 


- Кременчук зазвичай асоціюється з промисловістю. Але екскурсоводи хочуть показати його іншим, цікавішим. Місто нині славиться найбільш облаштованими парками в області. Також це місто має свої гастрономічні традиції. А ще намагалися висвітлити багатовікову історію Кременчука, – пояснює співрозробниця маршруту Анна Шендрик.


Маршрут розрахований на день, але за бажанням туристи можуть його варіювати. У місті є, де зупинитися. Нині будується чимало турбаз на березі Дніпра, в районі заповідної зони. Анна Шендрик радить пройти його у теплу пору року.


- Кременчук дивує, коли ми починаємо відходити від центральних вулиць. У віддалених районах є чимало старих будівель XVIII-XIX століть. Є конкретні пам’ятки, які збереглися з того часу. Річка Дніпро додає промисловому місту природних цікавинок. Це і є фішкою Кременчука, – сказав спірозробник маршруту Артут Ароян.


Турмаршрут розроблений на замовлення департаменту культури і туризму облдержадміністрації та реалізується за його підтримки. Скористатися ним можуть всі охочі. Приурочили його презентацію до Всесвітнього дня екскурсовода, який відзначають 21 лютого.


- Вирішили відійти від традиційного формату відзначення Всесвітнього дня екскурсовода з врученням грамот і відзнак. А ще за період карантину люди засумували за подорожами. Вирішили презентувати щось нове, а саме цей туристичний маршрут. У майбутньому екскурсоводи зможуть ним скористатися, щоб залучити якомога більше туристів на Полтавщину. І, до слова, це наш перший пілотний проєкт після жорсткого тривалого карантину. І сподіваюся, що ковід мине і туристична галузь запрацює на повну, – розповіла начальник відділу туризму і розвитку музейної справи департаменту культури і туризму облдержадміністрації Лілія Федорченко.


Маршрут можна буде знайти в вільному доступі на сайті департаменту культури і туризму найближчим часом. У маршруті чітко прописана технологічна карта, всі місця, які можна відвідати, їхнє розташування, короткий опис кожного об’єкта.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: Полтавська ОДА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх