У Кременчуці пікетуватимуть під мерією з вимогою повернути літературу до обов’язкового ЗНО

8.11.2020, 10:28 Переглядів: 4 282

 

Захід плануть провести у День української мови та письменності

Завтра, 9 листопада, кременчужани проведуть акцію на захист української мови і літератури. Як повідомили організатори на сторінці у фейсбуці Правий сектор Полтавщина, акція розпочнеться о 12.00 перед центральним входом у міську раду.


Основна з вимог - повернення української літератури до обов'язкового ЗНО та відставка міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. 


- Одним з інструментів плекання спільного українського світогляду в українців є вивчення української літератури. Предмет української літератури в школі – це не просто читання книжок – це формування спільного погляду на минуле, це аналіз причинно-наслідкових зв’язків, це формування спільного погляду на майбутнє. Українська література – це націєцентричний державотворчий предмет, який формує українську ідентичність, відмінну від російської ідентичності. - йдеться у повідомленні. - 9 листопада 2020 року в День української мови і писемності закликаємо українську інтелігенцію, письменників, освітян, молодь, - усіх небайдужих вийти з протестними акціями у Києві під стіни Кабінету міністрів, а в інших містах і селищах до обласних та районних державних адміністрацій одночасно о 12.00 по всій Україні. Наші вимоги: відставка міністра освіти і науки Шкарлета та повернення української літератури в обов’язкове ЗНО.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх