Мисливський сезон стартував у Полтавській області

8.11.2020, 09:03 Переглядів: 1 969

 

Під час полювання працюватимуть рейдові групи у складі з поліцейськими, які здійснюють контроль за обігом зброї у сфері дозвільної системи


Сезон полювання на хутрового звіра розпочинається 7-го листопада і продовжиться до 26 січня 2021 року. Відділ комунікації поліції Полтавщини нагадує про порядок полювання визначений Законом України «Про мисливське господарство та полювання».


Перелік документів, які дають право на проведення полювання:

  • посвідчення мисливця,
  • щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита,
  • дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, путівка чи відстрільна картка мисливського господарства, дозвіл на діагностичний або селекційний відстріл тощо).


Відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання, паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час проведення полювання.


Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.


Перед початком полювання всі мисливці повинні пройти інструктаж з техніки безпеки при поводженні зі зброєю та здійснення полювання.


Під час полювання працюватимуть рейдові групи у складі з поліцейськими, які здійснюють контроль за обігом зброї у сфері дозвільної системи.


Пам'ятайте, що порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання тягне за собою дисциплінарну, адміністративну (ст. 85 КУпАП), цивільно-правову або кримінальну відповідальність (ст. 248 КК України). 


Інформацію про порушників правил полювання, а також щодо інших протиправних дій у сфері полювання, повідомляйте на лінію «102».

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://pl.npu.gov.ua/news/Informacziya/na-teritoriji-poltavshhini-startuje-mislivskij-sezon/

Теги: полювання
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх